Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries ziet tweetal aanknopingspunten voor verbetering in GP Saoedi-Arabië

Nyck de Vries werkt toe naar zijn tweede Formule 1 Grand Prix-weekend van 2023. Hij maakt kennis met een nieuw circuit, waarop hij twee aanknopingspunten ziet voor verbetering ten opzichte van Bahrein.

De Grand Prix van Bahrein verliep wisselvallig voor Nyck de Vries en eigenlijk voor heel AlphaTauri. De pure snelheid kwam moeizaam, maar de racepace gaf de burger moed. Na een moeizaam weekend ziet Nyck de Vries ruimte voor verbetering, zo geeft hij vooruitblikkend op het nieuwe raceweekend aan. "We kunnen ons niet verstoppen voor het feit dat we niet stonden waar we wilden staan. Er is veel werk aan de winkel", zo begint De Vries. "We hebben het idee dat we met name in de langzame bochten een groot gat hebben te overbruggen. Bahrein telt een hoop van die langzame bochten, dus we hopen dat Saoedi-Arabië ons beter ligt." "Uiteindelijk ligt het middenveld zo dichtbij elkaar dat het heel moeilijk wordt om punten te scoren, te meer omdat er vier topteams zijn die normaal gesproken de eerste acht plaatsen opeisen", vervolgt hij. "Het wordt dus een hele opgave, maar we moeten er gewoon voor zorgen dat we overal bovenop zitten en dat we gebruik maken van de geboden kansen."

Saoedi-Arabië een ander verhaal?

Een hoge slijtage van de banden speelde AlphaTauri ook parten in Bahrein, al moet gezegd worden dat dat voor meerdere teams gold: "Dat soort problemen wordt in Bahrein wel uitvergroot. Het asfalt dat daar ligt, is misschien wel het oudste asfalt van de kalender, dus ik geloof werkelijk dat Saoedi een ander verhaal kan zijn. We zullen echter af moeten wachten om te zien wat in ons voordeel kan werken." "We waren positief verrast door onze racepace in Bahrein. We zaten er duidelijk weer tussen, maar dat was slechts één weekend. We hebben meer races nodig om eenduidige conclusies te kunnen trekken." De Vries, die na de race in Bahrein nog een testdag afwerkte voor Pirelli, kijkt uit naar de kennismaking met het nieuwe circuit. Hoewel, nieuw... "Ik heb vorige week in de simulator nog op dit circuit gereden. Het ziet er echt gaaf uit, snel en listig. Ik kijk er echt naar uit om vertrouwd te raken met het circuit en om weer te racen."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs