Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

De vrouw die een nieuw Mercedes-contract voor Hamilton moet regelen

De contractonderhandelingen voor een nieuw Mercedes-contract worden niet gedaan door Lewis Hamilton zelf, maar door zijn eigen team. Aan het hoofd van de onderhandelingen staat Penni Thow, als is ze als manager veel meer dan dat. Wie is de vrouw achter Hamilton en zijn F1-carrière?

Penni Thow
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het vertrek van Angela Cullen, de personal trainer en steun en toeverlaat van Lewis Hamilton, is het team van de Mercedes-coureur achter de schermen ietwat aangepast. In de afgelopen maanden werd er in de Formule 1-paddock vaak gevraagd hoe het gaat met zijn contractonderhandelingen, maar verder dan een 'we zijn er mee bezig' kwam het vaak niet.

Dat heeft ook deels met het feit te maken dat Hamilton zelf weinig tijd besteedt aan zijn nieuwe contract bij het Duitse F1-team. Een team regelt voor hem de onderhandelingen, met zijn nieuwe manager Penni Thow voorop.

Penni Thow zeer grote naam in de entertainmentindustrie

De Canadese Thow werkt in New York, de grote Amerikaanse stad waar Hamilton ook graag verblijft. Thow is oprichter en CEO van Copper, een investerings- en adviesbureau voor talenten, gespecialiseerd in entertainment, media, mode, technologie en filantropie.

Voordat ze groot werd met Copper, had Thow al een succesvolle carrière bij SB Projects, waar ze vicepresident was van het bedrijf. Hier werkte ze samen met artiestenmanager Scooter Braun. Zijn portfolio? Daar zal je vast een paar namen uit herkennen: Kanye West, Justin Bieber, Ariana Grande en ook Martin Garrix (tot en met 2017).

Samenwerken met celebrities is dus bekend terrein voor Thow en er kan rustig gesteld worden dat Hamilton ook in het bovenstaande rijtje aan bekende namen past. Al is muziek maken niet zijn grootste bezigheid: dat is racen voor Mercedes. Binnenkort moet er een nieuw contract komen, want eind '23 loopt de verbintenis tussen Lewis en het F1-team af.

Overigens is Thow niet alleen uit op winst, winst en nog meer winst, zoals regelmatig wordt gestereotypeerd bij de superrijken. De Canadees helpt namelijk regelmatig aan het opzetten en managen van goede doelen en benefietactiviteiten, zoals het ophalen van miljoenen na een aanslag bij een concert van Ariana Grande in 2017 of de tyfoon Haiyan, waar ze het inzamelingsproject van Bieber leidde. Voor haar werk hierin kreeg ze meerdere onderscheidingen.

			© XPBimages
	© XPBimages

Contract met Mercedes

Bij het contract tussen Hamilton en Mercedes is geld natuurlijk een van de hoofdzaken. Naast het feit dat ze zich bezig houdt met de Hamilton Commission, het Extreme E-team van de Brit en zaken zoals een F1-film, is ze op dit moment druk in gesprek met Mercedes-teambaas Toto Wolff voor de details van het nieuwe contract.

Hoeveel miljoenen de zevenvoudig kampioen gaat krijgen, dat is nog onbekend, maar Hamilton houdt zich er in ieder geval niet mee bezig en geeft Thow de vrijheid. Wolff, na alle jaren samenwerking een vriend van Hamilton, legde onlangs aan ESPN uit waarom: "Over geldzaken praten met een vriend is lastig."

"Penni helpt daar mee. Penni houdt ons op de hoogte en hoe we erover praten verloopt soepel. We (Hamilton en Wolff, red.) praten er niet over met elkaar, maar we praten allebei met Penni", aldus de Oostenrijkse teambaas.

Naar verluidt is een contractverlenging van Hamilton slechts een kwestie van tijd en worden achter de schermen nu nog de puntjes op de i gezet door alle betrokken advocaten. Dat de partijen met elkaar door willen gaan en dit waarschijnlijk ook de uitkomst van de onderhandelingen zal zijn, lijkt zo goed als zeker.

Ook interessant:

Verstappen controleert en bepaalt alles in de Formule 1

Ook in de zomerstop gaat onze F1-podcast door! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken tijdens deze eerste zomerspecial terug op de eerste seizoenshelft. Beluister 'm snel via de player hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

31 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"