Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De zeer indrukwekkende erelijst van Fernando Alonso

Tegen de verwachtingen in heeft Fernando Alonso alweer een belangrijke autorace op zijn naam geschreven. De 37-jarige Spanjaard zegevierde met zijn teamgenoten van Wayne Taylor Racing na een regenfestijn op Daytona in de 24-uursrace aldaar.

Voorafgaand aan de 24 uur van Daytona probeerde Fernando Alonso's teammaat Renger van der Zande de verwachtingen te temperen. "De Mazda's en de Acura's hebben meer topsnelheid, dus het wordt een lastig verhaal voor ons." Nadat de wedstrijd voortijdig werd gestopt was het echter het viertal van Wayne Taylor Racing dat met de grootste trofee (en een duur horloge van de hoofdsponsor van de wedstrijd) naar huis mocht.

Ook al telt de 'Daytona 24' niet mee voor de Triple Crown of Motorsport, welke Alonso wil winnen, goed op zijn curriculum vitae staat het zeker. De erelijst van de Spanjaard begint inmiddels enge vormen aan te nemen. Fernando Alonso Diaz Leeftijd: 37 jaar Nationaliteit: Spaans Actief in autosport sinds: 1999 Wereldkampioen Formule 1 in 2005 Wereldkampioen Formule 1 in 2006 Winnaar van 32 Grands Prix (zesde plek aller tijden) Als Formule 1-coureur 97 keer op het podium Winnaar van de 24 uur van Le Mans 2018 (Leider in het huidige WEC-klassement, drie races te gaan) Winnaar van de 24 uur van Daytona 2019 Rookie van het jaar Indianapolis 500 2017 (27 van 179 gereden ronden aan de leiding) Op één na jongste wereldkampioen aller tijden (achter Sebastian Vettel) Op twee na jongste Grand Prix-winnaar aller tijden (achter Max Verstappen en Vettel)

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"