Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Renault F1 team

Debacle bij Renault: "Ik had geen zin om te worden geëlektrocuteerd"

Kort voor het einde van de Grand Prix van Bahrein leek Renault met een flinke puntenscore terug naar huis te kunnen vliegen, maar niets bleek minder waar. Zowel Nico Hulkenberg als Daniel Ricciardo viel een aantal rondjes voor het einde stil, waardoor de Franse ploeg een nulscore liet noteren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault F1

Een bizar tafereel, drie rondjes voor het einde van de Bahreinse Grand Prix. Waar eerst Hulkenberg zijn Renault R.S. 19 met panne naast de baan moest parkeren, viel teammaat Ricciardo een paar honderd meter verderop stil. Een zesde en een tiende plaats - en dus negen WK-punten - werd helemaal niets.

"Ik weet niet zeker wat er gebeurde, maar het leek erop dat ik met hetzelfde euvel had te maken waardoor Carlos Sainz in Australië uitviel", spreekt Ricciardo naderhand tegen Sky Sports. "Ik heb mijn stuurwiel trouwens niet terug durven plaatsen, omdat er nog een waarschuwingslampje brandde en ik moet zeggen - ik had niet zoveel zin om vandaag te worden geëlektrocuteerd", grinnikt de Australiër.

Renault poogde een eenstopper te laten werken voor Ricciardo, maar al rap bleek dat een utopie. "Je hebt dan twee opties: of je gooit je plannen overboord, of je maakt het er beste van. Wij kozen voor het laatste. Misschien dat we nog iets konden redden. Misschien hadden we op dat moment beter kunnen kiezen voor - alsnog - een tweestopper, maar goed, achteraf is alles makkelijk oordelen."

Door de nulscore van Bahrein staat de teller voor Renault nog steeds op zes WK-punten. Zodoende is de Franse stal in het tussenklassement bij de constructeurs terug te vinden op de zevende positie.

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.

Breaking Mercedes hield Red Bull en Ferrari opzettelijk voor de gek