© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Debutant Russell knap twaalfde tijdens eerste vrije training

11 nov. 2017 13:20 Wanda Bisschop 0 reacties
George Russell veroverde een maand geleden de titel in de GP3 en geldt dan ook als een groot talent. In Brazilië maakte de 19-jarige Brit voor het eerst zijn opwachting tijdens een Formule 1 weekend.

George Russell werkt hard aan zijn Formule 1 droom

Russell nam tijdens de eerste vrije training in Brazilië het stoeltje van Perez over en liet direct zien dat hij een toekomstig Formule 1 coureur is.

De Mercedes jongeling reed zich verdienstelijk naar een twaalfde tijd in de eerste sessie en was daarmee maar een halve seconde langzamer dan zijn teamgenoot Ocon. Russell stond na afloop van zijn debuut dan ook met een positief gevoel de pers te woord.

"Ik heb hier ongelofelijk hard naar toe gewerkt en hoewel het eigenlijk wel normaal aanvoelde, is het natuurlijk bizar dat ik nu tijdens een raceweekend actief ben geweest. Ik heb mij zo goed mogelijk op deze stap voorbereid. Zowel bij Mercedes als bij Force India heb ik in de simulator gezeten om ervaring op te doen."

Voor Russell was de kennismaking met de Formule 1 niet helemaal nieuw. Tijdens de testdagen in Hongarije werd hij al door Mercedes ingezet. In Brazilië reed hij voor het eerst met de auto van Force India tijdens een officiële training en was het even wennen.

"De wagen is natuurlijk compleet nieuw voor, net als het circuit hier. Ik was vooral erg blij met hoe de auto zich gedroeg. Op elke bandencompound kon ik goed overweg en was ik ook direct redelijk snel. Tijdens het laatste half uur waren de meeste coureurs bezig met hun longruns waardoor het voor mij wat lastiger werd. Ook de warm-up ronde verloopt niet altijd zoals je zou willen omdat je steeds in je spiegels moet kijken. Dat zijn voor mij natuurlijk allemaal leermomenten."

Over twee weken maakt Russell ook zijn opwachting tijdens de eerste vrije training voor de GP van Abu Dhabi.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen