Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Denemarken voert gesprekken voor Grand Prix in 2020'

Zoals Liberty Media onlangs al aangaf zijn er genoeg kandidaten voor een Formule 1-race in de toekomst. Volgens de Deense krant BT is een van die kandidaten Denemarken. De eerste gesprekken zouden al gevoerd zijn.

Volgens de Deense krant heeft de Deense zakenman Lars Seier Christensen afgelopen week het eerste gesprek al gevoerd met de nieuwe eigenaar van de Formule 1. De inzet zou een Grand Prix in Kopenhagen zijn, waarvan de eerste editie in 2020 moet plaatsvinden. Christensen benadrukt in de krant dat het oriënterende gesprekken zijn geweest, zonder toezeggingen. "Eerst moeten we zorgen dat Liberty Media mee wil werken aan dit plan" , aldus Christensen. Het circuit, dat dwars door de hoofdstad heen moet lopen, wordt ontworpen door Hermann Tilke. Tilke, die al talloze circuits ontworp die momenteel op de kalender staan, zou volgens Christensen wel zin hebben in de uitdaging. "Volgens Tilke is het geen enkel probleem om een gaaf circuit dwars door de stad te ontwerpen. Ik ga de komende zes maanden dus hard op zoek naar de nodige investeerders."

Lars Seier Christensen

Ik ga de komende zes maanden hard op zoek naar de nodige investeerders

Het zou de eerste keer zijn dat de Formule 1 voor een officiële, voor het kampioenschap meetellende, Grand Prix naar het land komt. In 1961 en 1962 werden er wel Formule 1 wedsrijden verreden in Denemarken, op de inmiddels niet meer bestaande Roskilde Ring, maar deze telden niet mee voor het kampioenschap. Kevin Magnussen, de enige Deense coureur momenteel in de Formule 1, is zeer enthousaist over de berichtgeving uit eigen land. "Wow! Dat zou heel erg tof zijn!" , aldus Magnussen. "Ik hoop echt dat ze er in slagen om de Formule 1 naar Denemarken te brengen. Dat is niet alleen goed voor het land, maar ook voor de stad Kopenhagen" , reageert de Deen enthousiast.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden