© Haas F1

Nieuwsoverzicht

'Denemarken voert gesprekken voor Grand Prix in 2020'

01 jul. 2017 21:26 Rik Alkema 0 reacties
Zoals Liberty Media onlangs al aangaf zijn er genoeg kandidaten voor een Formule 1-race in de toekomst. Volgens de Deense krant BT is een van die kandidaten Denemarken. De eerste gesprekken zouden al gevoerd zijn.

Denemarken wil stratencircuit in Kopenhagen

Volgens de Deense krant heeft de Deense zakenman Lars Seier Christensen afgelopen week het eerste gesprek al gevoerd met de nieuwe eigenaar van de Formule 1. De inzet zou een Grand Prix in Kopenhagen zijn, waarvan de eerste editie in 2020 moet plaatsvinden.

Christensen benadrukt in de krant dat het oriënterende gesprekken zijn geweest, zonder toezeggingen. "Eerst moeten we zorgen dat Liberty Media mee wil werken aan dit plan", aldus Christensen. Het circuit, dat dwars door de hoofdstad heen moet lopen, wordt ontworpen door Hermann Tilke. Tilke, die al talloze circuits ontworp die momenteel op de kalender staan, zou volgens Christensen wel zin hebben in de uitdaging. "Volgens Tilke is het geen enkel probleem om een gaaf circuit dwars door de stad te ontwerpen. Ik ga de komende zes maanden dus hard op zoek naar de nodige investeerders."

Ik ga de komende zes maanden hard op zoek naar de nodige investeerders
Lars Seier Christensen

Het zou de eerste keer zijn dat de Formule 1 voor een officiële, voor het kampioenschap meetellende, Grand Prix naar het land komt. In 1961 en 1962 werden er wel Formule 1 wedsrijden verreden in Denemarken, op de inmiddels niet meer bestaande Roskilde Ring, maar deze telden niet mee voor het kampioenschap.

Kevin Magnussen, de enige Deense coureur momenteel in de Formule 1, is zeer enthousaist over de berichtgeving uit eigen land. "Wow! Dat zou heel erg tof zijn!", aldus Magnussen. "Ik hoop echt dat ze er in slagen om de Formule 1 naar Denemarken te brengen. Dat is niet alleen goed voor het land, maar ook voor de stad Kopenhagen", reageert de Deen enthousiast.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen