Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Denktank' wil Formule 1 onvoorspelbaarder maken

De huidige voorspelbaarheid van de Formule 1 is de trouwe fans vaak een doorn in het oog. Het podium is op voorhand al bekend en iedereen weet dat iedereen buiten Red Bull, Ferrari en Mercedes geen wedstrijd wint. Daar moet echter verandering in komen en daarom is er een 'denktank' in het leven geroepen.

Pat Symonds, de voormalig technisch directeur van Williams, is sinds een paar maanden lid van de 'denktank'. "De hoge kosten maken het voor de teams achterin het veld onmogelijk om zich naar voren te werken" , kaart Symonds direct een van de grootste problemen aan. "We willen af van de voorspelbaarheid. In de geschiedenis van de Formule 1 waren de saaiste periodes altijd de periodes waarin de winnaar al vast stond" , vervolgt hij. De 'denktank' van de Formule 1 gaat een aantal aspecten kritisch onder de loep nemen, om het spektakel te verhogen. "We willen weer spektakel en er moet meer nadruk komen op de rol van de coureur in het verhaal."

"Daarnaast moeten we goed kijken naar het verschil tussen de mensen die langs de baan staan en de mensen die voor de TV zitten. Die hebben namelijk totaal verschillende behoeften" , aldus Symonds. Als laatst denkt Symonds dat het gehele weekend meer spektakel nodig heeft, in plaats van alleen de zondag. "We moeten van het idee af dat alleen de zondag telt." "We zullen kritisch moeten kijken naar de gehele ervaring tijdens een Grand Prix-weekend" , besluit de voormalig technisch directeur van Williams.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi