Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Dennis wint chaotische Formule E-race in Diriyah

In de donkere straten van Diriyah werd race één van de tweede ronde van het Formule E-kampioenschap verreden, waarbij Andretti-coureur Jake Dennis ondanks de druk van polesitter Jean-Eric Vergne en Mitch Evans, er met de overwinning vandoor ging.

Andretti Dennis
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Avalanche Andretti

Tweevoudig wereldkampioen Jean-Eric Vergne pakte de pole tijdens de tweede ronde van het Formule E-kampioenschap in Diriyah, Saudi-Arabië, waar Sergio Sette Camara in de halve finale van de kwalificatie de grootste verrassing was. Hij mocht de race later op de vrijdag als vierde aanvangen, achter de Jaguar van Mitch Evans (P2) en de Andretti van Jake Dennis (P3).

Het ging de Nederlanders in de kwalificatie wat minder goed af: Robin Frijns reed de 12e tijd en Nyck de Vries mocht als laatste de E-Prix aanvangen.

Drie mannen in gevecht voor de overwinning?

Lange tijd leek het alsof drie mannen de meeste kans hadden op de overwinning. Bij de start kwam Vergne goed weg omdat de mannen achter hem (Sette Camara en Evans) met elkaar in gevecht gingen. Frijns won een positie bij de start en De Vries kwam ook goed het veld door: aan het einde van de eerste ronde reed hij op de 19e positie.

Na de eerste attack mode moest Vergne de leiding aan Dennis geven. Hierdoor kwam de Fransman Evans tegen in gevecht voor de tweede positie.

Nadat Dennis zelf voor de extra boost ging, kwam hij weer achter de Penske van de polesitter terecht. Vergne koos vervolgens vrij snel voor een tweede attack mode, waardoor hij vanaf de derde positie moest proberen aan te vallen.

Andretti-coureur Dennis had vervolgens lange tijd het voortouw in de race, gevolgd door Vergne en Evans. Laatstgenoemde wist in de attack mode de Fransman in te halen voor de tweede plek.

Puntje voor Frijns

Evans deed niet veel later een inhaalpoging op de leider van de race, Jake Dennis, maar hij schoot door en had toen de Fransman weer in zijn achteruitkijkspiegels, die er uiteindelijk ook voorbij ging.

Tijdens de laatste ronde ging het echt los: Evans deed een alles-of-niets-poging en verloor hierbij zijn podiumplek, terwijl Jake Dennis op zijn gemak naar de overwinning reed. De tweede plek is voor Vergne en P3 werd behaald door Nick Cassidy.

ERT-coureur Sette Camara finishte uiteindelijk op de 9e positie. Frijns wist met een tiende positie een punt te halen en De Vries finishte op positie 17. Nissan-coureur Sacha Fenestraz was uiteindelijk de enige uitvaller van de E-Prix.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami