Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Derde plek in WK kan Verstappen gestolen worden: "Maakt me niet uit"

Lewis Hamilton is de wereldkampioen Formule 1 van 2018, Sebastian Vettel kan het vicekampioenschap niet meer ontgaan. In de strijd om plek drie zijn er drie kanshebbers: Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas én Max Verstappen. Al zit de laatstgenoemde niet te wachten op de troostprijs.

Zijn eerste Formule 1-seizoen (2015) besloot Verstappen als twaalfde, in 2016 werd de Nederlander als vijfde geklasseerd. Vorig jaar kwam de coureur van Red Bull Racing tot een zesde plaats.

Alhoewel Verstappen momenteel de vijfde plek bezet, zou de Nederlander in principe nog derde kunnen worden. Nummer drie Raikkonen heeft twintig punten voorsprong op zijn zeventien jaar jongere rivaal, een gat dat met één overwinning gedicht is - mits de andere rijder uitvalt of niet in de top zeven finisht. Bottas, de nummer vier in de strijd om het kampioenschap, heeft elf puntjes voorsprong ten opzichte van Verstappen. "Het maakt me allemaal niet uit", laat Verstappen weten op zijn mediamoment voor de Braziliaanse Grand Prix. "Of ik nou tweede, vijfde of derde word. Dan moet ik straks ook nog naar het FIA-gala." Bij het jaarlijkse gala wordt de complete top drie van het Formule 1-wereldkampioenschap verwacht, iets wat de nummers twee en drie meestal niet kan bekoren. "Wat moet ik daarmee?", wijst Verstappen naar een mogelijke derde plaats in het kampioenschap. "Alsof ik over vijftien jaar terugkijk en denk, toen ben ik derde geworden. Daar heb je helemaal niets aan. Het enige wat telt is de eerste plaats, dat is de plek die in de geschiedenisboeken wordt opgeschreven."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"