Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2019

Derde startpositie Verstappen in Monaco, Hamilton pakt pole

Max Verstappen begint de Grand Prix van Monaco zondag als derde. De Nederlander kon lange tijd het tempo van de Mercedessen volgen, maar kwam uiteindelijk net tekort voor de eerste startrij. Lewis Hamilton troefde teamgenoot Valtteri Bottas af in het gevecht voor de poleposition

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco geldt als de belangrijkste van het seizoen. Inhalen is nagenoeg onmogelijk in de smalle straten van Monaco, waardoor het behalen van een goede startpositie cruciaal is. Daardoor was het een drukte van belang tijdens Q1.

Daar waar Q1 vaak voorspelbaar was, was daar in Monaco geen sprake van. Sebastian Vettel wist zichzelf pas na het vallen van de vlag op te werken van de zeventiende, naar de eerste positie. Voor teamgenoot Charles Leclerc waren de druiven zuur, want de Monegask eindigde de sessie als zestiende. Een blunder van de coureur en het team van Ferrari, waarbij er geen rekening werd gehouden met de zeer kleine onderlinge verschillen. De eerste zeventien coureurs zaten binnen acht tienden van een seconde. Max Verstappen ging zonder problemen als vierde door naar Q2.

Afvallers in Q1: Leclerc, Sergio Perez, Lance Stroll, George Russell en Robert Kubica.

Uitslag Kwalificatie - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In het tweede deel van de kwalificatie ging het tempo flink omhoog en klokte Bottas de eerste 1.10, maar het was Verstappen die nipt onder de tijd van de Fin dook. De Red Bull-coureur sloot Q2 als snelste af voor de beide Mercedessen, wat verrassend genoemd mag worden.

Teamgenoot Pierre Gasly wacht mogelijk een straf voor het hinderen van Romain Grosjean. De Haas-coureur moest vol in de remmen om de langzaam rijdende Red Bull te ontwijken. Afvallers in Q2: Nico Hulkenberg, Lando Norris, Grosjean, Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi.

De strijd om de belangrijkste poleposition van het jaar barstte in alle hevigheid los in Q3. Bottas klokte een 1.10,2 waarmee hij twee tienden sneller was dan teamgenoot Hamilton. Verstappen ging in zijn eerste run naar de derde positie.

Het wachten was op de ultieme laatste poging voor de coureurs. Daarin troefde Hamilton nipt teamgenoot Bottas af. Verstappen wist zijn positie niet te verbeteren en start morgen de Grand Prix van Monaco als derde.

Voorspel en win

Powered by

Gaspedaal.nl
Voorspelgame image met logo 1530

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 435, aangeboden door Gaspedaal.nl

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"