Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Derde tijd Max Verstappen in eerste training, Red Bull opent sterk in Hongarije

Het Formule 1-team van Red Bull Racing is uitstekend begonnen aan het GP-weekend in Hongarije. Ricciardo was de snelste man voor Vettel en Verstappen, waarbij de Red Bull-coureurs op de hardere soft band reden.

Onder zonnige omstandigheden werd de eerste vrije training op de Hungaroring verreden. Het was Red Bull dat direct de koe bij de horens nam en op de medium banden naar buiten dook. De andere toppers lieten langer op zich wachten, met uitzondering van Kimi Raikkonen. In zijn Ferrari dook hij op de zachte ultrasoft band nipt onder de tijd van Verstappen. Het wachten was op het team van Mercedes, dat beide coureurs op pad stuurde op de gele soft band. Direct ging het tempo omhoog en verbeterde Bottas de snelste tijd van Raikkonen, waarna Vettel op de ultrasoft band een 1.18,2 noteerde en even later als eerste de 1.17 indook Max Verstappen keerde wederom op de medium band terug op het asfalt. De beide Red Bulls waren productief en concentreerden zichzelf op de race-afstelling. Na een spin in zijn tweede run keerde de Nederlander terug naar de box. Opvallend was dat de beide Mercedes-coureurs de juiste balans in de W09 nog niet hadden gevonden. Zowel Bottas als Hamilton zagen we geregeld in de fout gaan.

In het tweede deel van de training kozen Hamilton en Bottas er wederom voor om de soft band te monteren. Hamilton evenaarde daarmee de tijd van Vettel bijna. Het Red Bull-duo Verstappen en Ricciardo stond lange tijd in de pitbox en zagen we pas in het laatste half uur weer op de baan. Spanning en sensatie op de baan werd er gebracht door Marcus Ericsson die tot twee keer toe zijn auto net uit de vangrails hield. Problemen waren er wederom voor een door Renault aangedreven coureur: Nico Hülkenberg viel stil met technische problemen. Vettel verpulverde de snelste tijd op een nieuwe set van de ultra soft band en dook naar een 1.17,6. Ondertussen kwam Verstappen de baan op met een nieuwe set van de soft band en was slechts negen duizendsten langzamer dan de Ferrari-coureur. Teamgenoot Ricciardo door op de soft band zelfs onder de tijd van Vettel. In de laatste twintig minuten reden de topteams allen hun long runs. Vettel op de ultrasoft, waarbij hij makkelijk in de 1.21-ers reed, en de concurrenten op de soft band, met rondetijden in de 1.22. Red Bull zal positief terugkijken op de eerste training, waarbij de snelheid er direct goed inzat.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China