Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2023

Deuren F1-circuit Imola weer geopend voor F1-personeel na noodweer

In Imola is het noodweer voorbij en dus mogen er voorzichtig weer mensen op het circuit komen.

Rain imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Op dinsdag en woensdag hield moeder natuur huis in en rond Imola en de regio Emilia-Romagna. Het zorgde voor overstromingen en aardverschuivingen en al zeker acht mensen kwamen om het leven. Nu het ergste weer voorbij is, kan de schade in Imola op het circuit worden opgemeten. Het eerste essentiële personeel mag zich weer binnen de hekken van het circuit begeven.

Naast het circuit loopt een rivier, de Santerno, die buiten haar oevers was getreden. Op dinsdag werd de paddock daarom ontruimd en op woensdag was het verboden gebied. De Formule 1-paddock heeft naar verluidt niet helemaal blank gestaan, terwijl de paddock van de supportklassen (F2, F3) wel veel water te verduren kreeg vanwege de overstromingen.

Artikel gaat verder onder de Tweet met foto's van de situatie op het circuit op donderdagochtend.

Monaco niet in gevaar

Het personeel dat op dinsdag bezig was met het opbouwen van de paddock en alle andere structuren op het circuit, mocht op donderdag weer het circuit op om te beginnen met afbreken en eventuele schade te inventariseren. Een deel van de spullen moet snel weer verder, richting Monaco, waar over ruim een week de GP van Monaco op het programma staat.

Vele wegen in de buurt van het circuit zijn niet of lastig begaanbaar, maar aangezien het raceweekend is afgelast en men daardoor al vier dagen eerder dan normaal alles af kan breken, worden er geen problemen verwacht voor het raceweekend in het prinsdom, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?