Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze absurde F1-mijlpalen kan Verstappen dit jaar nog bereiken

Aangezien het behalen van een derde wereldtitel al bijna een gegeven is, kan Max Verstappen de focus misschien wel verleggen naar een aantal records die hij dit seizoen nog kan verbreken en enkele mijlpalen die hij kan bereiken. En dat al op 25-jarige leeftijd.

Max Verstappen is een man die bekend staat als iemand die records breekt. Dit deed hij al in 2015, toen hij tijdens de GP van Australië als jongste coureur ooit aan een Formule 1-race begon, en in 2016 toen hij de jongste Grand Prix-winnaar ooit werd tijdens zijn Red Bull-debuutrace bij de Grand Prix van Spanje, met een leeftijd van 18 jaar en 228 dagen. Aangezien dit jaar de derde Formule 1-wereldtitel voor Max Verstappen al praktisch voor het oprapen ligt, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van mijlpalen die de Nederlander dit seizoen ook nog zou kunnen behalen, ook al zegt hij er zelf niet om te geven!

50 zeges

Verstappen heeft 45 zeges op zijn naam staan, en komt daarmee op de vijfde plaats van meeste overwinningen in de Formule 1 ooit. Zijn winstpercentage is 25,7 procent (175 gereden races). Hij staat in het rijtje onder een aantal indrukwekkende namen, zoals Lewis Hamilton (plek 1 met 103 overwinningen), Michael Schumacher (91 overwinningen), Sebastian Vettel (53 overwinningen) en Alain Prost (51 overwinningen). Met nog tien races te gaan dit seizoen zou Verstappen dus de 50 overwinningen kunnen halen en zelfs achter Schumacher en Vettel de op twee na succesvolste F1-coureur ooit kunnen worden. De 100 podiumplaatsen red hij dit jaar nèt niet: als Max de tien resterende races op het podium staat heeft hij 99 podiumplaatsen in zijn carrière behaald.

2500 kampioenschapspunten

Op dit moment heeft de Red Bull-coureur 2325,5 punten behaald tijdens zijn Formule 1-carriere. Dit houdt in dat hij met nog 10 races te gaan (plus drie sprintraces) hij de 2500 punten dit seizoen kan behalen. Hiermee staat hij in de top 3 van coureurs met de meeste kampioenschapspunten totaal behaald. Kun jij raden wie er op plek 2 en plek 1 staan? Dat zijn viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel (3098 punten) en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton (4553.5 punten).

Meeste zeges in een seizoen

Dit record staat al op naam van de Nederlander. Verstappen heeft in 2022 vijftien (!) zeges behaald, en hier zijn sprintoverwinningen niet meegeteld. Dit seizoen heeft de Red Bull-coureur al tien overwinningen op zijn naam staan, en met nog tien races te gaan kan hij zijn eigen record verbreken. Tekst gaat verder onder de foto.

Meeste zeges op rij

De records blijven maar komen, maar ook qua behaalde zeges op rij kan de tweevoudig wereldkampioen dit jaar records verbreken. Op dit moment heeft hij vanaf de Grand Prix van Miami elke race gewonnen, wat leidt tot acht zeges op rij. Sebastian Vettel is op dit moment de recordhouder, hij heeft namelijk negen races op rij gewonnen in 2013. Dit betekent dat Verstappen dit record in Zandvoort al kan evenaren, en als hij de GP van Nederland wint, kan hij het record ook verbreken in Italië.

Meeste punten in een F1-seizoen

Het record van meest behaalde punten in een F1-seizoen staat op dit moment al op naam van de Nederlander. In 2022 behaalde hij maar liefst 454 punten. Dat zijn gemiddeld 20,6 punten per race. Dit record kan hij dit seizoen zelf nog verbreken aangezien hij op dit moment al 314 punten behaald heeft.

Meeste sprintoverwinningen in het seizoen

In 2022 won Verstappen twee van de drie sprintraces. Dit deed Valtteri Bottas in 2021 ook. Met een verdubbeling van sprintraces dit seizoen kan Verstappen dus ook dit record dit jaar op zijn naam zetten. Hij heeft er al twee gewonnen dit seizoen, dus met nog drie te gaan zou hij dat record kunnen pakken.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel