Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

Deze auto- en motorsportevenementen werden al afgelast vanwege het Coronavirus

Het Coronavirus houdt de mondiale auto- en motorsportwereld in een houdgreep. Het ene na het andere evenement wordt uitgesteld, dan wel afgelast.

China Verstappen start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In zekere zin komt de Formule 1 nog goed weg met het uitstellen van 'slechts' één Grand Prix. Al vroeg werd bekend dat de races in China niet op het geplande tijdstip in April gereden kon gaan worden. De eerste drie Grands Prix in achtereenvolgens Australië, Bahrein en Vietnam, gaan zoals het het nu naar uitziet gewoon door.

Het nieuws over het uitstellen van de Chinese GP volgde op het afschaffen van de Chinese ronde van het Formule E-kampioenschap, de volledig elektrische klasse die op vrijdag een nieuwe klap moest incasseren. Ook de races in de straten van Rome, gepland voor begin april, werden tot nader order uitgesteld.

Terwijl dat kampioenschap al goed en wel onder weg is, moet de MotoGP-wereld langer dan gepland wachten op de seizoensouverture. De eerste twee Grands Prix in Qatar en Thailand werden afgelast, wat de race op het Circuit of the Americas, op 5 april, de openingsrace van het jaar maakt. De Moto3 en Moto2 komen overigens wel in actie in Qatar, de opstapklassen waren daar al aanwezig in verband met wintertests.

Het kleine zusje van de MotoGP, het World Superbike Championship, reist medio maart ook niet af naar Qatar voor de tweede ronde van het kampioenschap waarin de Nederlander Van der Mark met Yamaha hoge ogen wil gooien.

Ook het World Endurance Championship vertrekt binnenkort net als de MotoGP naar de Verenigde Staten, het land waarin het Coronavirus nog geen voet aan de grond weet te krijgen. De 1000 mijlen van Sebring is de volgende race op de kalender en staat gepland voor 20 maart. Het WEC ontspringt zodoende de dans vooralsnog.

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto