Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Deze bijna wereldkampioen is geen ambassadeur van de Formule 1 meer

Felipe Massa is een graag geziene gast in de wereld van de Formule 1 en was ook een tijdje ambassadeur van de sport. Dat is hij echter al een tijdje niet meer en de Braziliaan legt uit waarom hij ambassadeur-af is.

Felipe Massa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Felipe Massa kwam in 2002 de Formule 1 binnen bij Sauber en vier jaar later maakte hij de overstap naar Ferrari. Daar reed hij acht seizoenen om vervolgens de laatste vier jaar van zijn Formule 1-carrière bij Williams te racen. In zijn tijd bij de Scuderia behaalde hij als vanzelfsprekend de beste resultaten in de F1 met 2008 als hoogtepunt.

Tijdens de slotrace van dat seizoen had hij de wereldtitel een halve ronde in handen, maar omdat Lewis Hamilton in de slotronde Timo Glock nog inhaalde voor P5 pakte de Brit de wereldtitel in extremis. De Braziliaan probeert via een rechtszaak alsnog die titel van Hamilton af te pakken en die gang naar de rechter lijkt de 42-jarige Massa in de weg te zitten.

Als Corriere dello Sport aan Massa vraagt of hij geen ambassadeur voor de Formule 1 is, dan antwoordt hij namelijk bevestigend. "Dat ben ik al sinds september 2023 niet meer. Mijn bevindingen van het 2008-seizoen worden niet door iedereen gewaardeerd. Ik werd gevraagd om me niet te laten zien in Monza. Geen probleem, ik blijf me concentreren op mijn principes van ernst en rechtvaardigheid van de sport", zo legt de Braziliaan uit aan de Italiaanse krant.

Later dat jaar stond de race in Brazilië op het programma en daar kon Massa niet ontbreken. "Daarna ben ik nog wel naar Interlagos gegaan. Ze kunnen me namelijk niet zeggen dat ik niet mag binnen komen bij mijn thuisrace", zo sluit de 11-voudig Grand Prix winnaar af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull