Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Deze coureur zou niet breken naast Verstappen: "Zij gunnen elkaar de bal"

Max Verstappen domineerde op ongekende wijze het Formule 1-seizoen. De Nederlander won 19 van de 22 races en werd geen moment flink uitgedaagd. Tim Coronel stelt in een exclusief interview met RacingNews365 dat hij de dominantie al vroeg aan zag komen én gaat in op de situatie van Sergio Perez.

Verstappen Norris Brazil
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Zo'n seizoen van een Formule 1-coureur is zeldzaam, daar was iedereen het over eens. Max Verstappen won 19 races en haalde zo vroegtijdig zijn derde wereldtitel binnen. De 26-jarige Nederlander verbrak als kers op de taart ook nog eens vele records en in veel weekenden was stiekem soms al duidelijk wie er ging winnen. Tim Coronel, die volgende maand weer de Dakar Rally gaat rijden, heeft dat ook gezien en zat rustig op de bank, zo vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365. Toch is dat niet altijd het geval...

"Ik kijk wel altijd met de guppen (kinderen red.)", lacht Coronel. "Het hangt af van de race. Ik maak me nooit zo druk om wat Max allemaal doet, maar ik vind het wel altijd leuk om te zien wie daarachter zitten. Ik gun het Fernando Alonso, Lando Norris en Charles Leclerc, dus als die lekker de strijd aan gaan, zit ik op het puntje van mijn stoel."

De 51-jarige Coronel is duidelijk over wanneer hij zag dat Verstappen ging domineren. "Heel makkelijk: de eerste race. Je zag hoe sterk hij er in zat, hoe hij als mens was en hoe de auto ging. Toen dacht ik: 'dit wordt easy'. Ik kneep hem ook niet om Sergio Perez. Aan het begin van het seizoen piekt hij mooi, neemt hij altijd risico's en is hij goed op stratencircuits, maar op de lange termijn: nee."

Coronel vindt dat Perez vaak kraakt

Volgens Coronel kent Perez altijd een zwak moment gedurende het seizoen en is de kritiek op de Mexicaan terecht. "Vorig jaar en het jaar daarvoor zagen we hem ook wel kraken, net voor het zomerseizoen. Het is ook terecht dat hij bekritiseerd wordt, maar Red Bull moet hem wel verdedigen. Wie moet je er anders naast zetten? Niemand anders wil ernaast zitten, althans, niet iemand die zo veel ervaring heeft als Perez. Dit is voor het team de enige mogelijkheid. Het mooie is wel dat Perez af en toe lekker kan pieken en Max een beetje wakker kan schudden. Dat is weer gelukt, maar verder komt Perez niet."

Verstappen heeft in zijn Red Bull-tijd al heel wat teamgenoten verslonden. Pierre Gasly, Alex Albon en Sergio Perez: ze komen en kwamen er allemaal niet aan te pas. Is er iemand die niet zou breken? "Ik denk dat Lando Norris niet breekt. Ze kennen elkaar al jaren en zijn met elkaar opgegroeid in de karts. Bovendien gunnen ze elkaar de bal. Laat ik het zo zeggen: ik denk niet dat het gaat gebeuren. Dit is de beste situatie voor Norris bij McLaren, waar hij lekker kan pieken en scherp wordt gehouden door Oscar Piastri. Norris zit op zijn plek daar en McLaren laat hem ook niet gaan."

Als Coronel de uitdager voor Red Bull moet kiezen, verschijnt er een glimlach. "Dat ligt natuurlijk aan de W15 (van Mercedes red.)! Op dit moment zie ik McLaren en Norris meer op dat traject, maar het zou wel heel vet zijn als Mercedes erbij komt. Eigenlijk durf ik dan ook te hopen dat de Ferrari er een beetje bij komt en we zagen de laatste races ook Alpine best goed gaan. Dan wordt het wel een titanenstrijd daar voorin."

Bekijk hieronder het hele interview met Tim Coronel!

Ook interessant:

Tim Coronel: 'Hij kan Verstappen wakker schudden'

Tim Coronel blikt in een exclusief interview met RacingNews365 terug op het Formule 1-seizoen. De 51-jarige Nederlander laat zich uit over de dominantie van Max Verstappen en het zitje van Sergio Perez. Wie zou er niet breken als hij naast Verstappen rijdt en welk team daagt Red Bull uit in 2024?

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen