Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

De mogelijke vervangers van Hamilton bij Mercedes

Het vertrek van Lewis Hamilton zorgt voor een groot probleem bij Mercedes, want de Zilverpijlen moeten ineens op zoek naar een geschikte vervanger. Dit zijn de coureurs die in aanmerking komen om Hamilton te vervangen.

Sainz Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nu Lewis Hamilton voor sensatie heeft gezorgd met zijn overstap naar Ferrari, komt er een illustere plaats op de rijdersmarkt vrij. Hoewel Mercedes de afgelopen twee seizoenen niet in staat was om consequent mee te dingen naar overwinningen, blijft een zitje bij het fabrieksteam een van de meest waardevolle plaatsen op de grid.

Het vertrek van Hamilton is een grote klap voor Mercedes. De Brit is de succesvolste coureur aller tijden, waardoor het moeilijk wordt om dat gat op te vullen. Mercedes heeft echter wel de transfermarkt in handen, want elke coureur zonder contract zal staan te springen om de zevenvoudig wereldkampioen te vervangen.

Maar wie zijn de kandidaten om volgend jaar naast George Russell plaats te nemen? RacingNews365 zet ze op een rij.

Carlos Sainz

Carlos Sainz is automatisch een kandidaat. De Spanjaard moet gedwongen vertrekken bij Ferrari en is daarom een belangrijke spil op de transfermarkt. De interesse in Sainz zal ongetwijfeld groot zijn en als hij niet naar Mercedes gaat, kan het zomaar zijn dat Stake F1 Team hem oppikt. Dat team zou Sainz graag langdurig vast willen leggen, ook met het oog op 2026, wanneer Stake als Audi door het leven zal gaan.

Maar als Mercedes echt de handtekening van Sainz wil bemachtigen, wordt het lastig voor de Spanjaard om dat aanbod af te slaan.

			© XPBimages
	© XPBimages

Alex Albon

Alex Albon heeft de afgelopen twee jaar zijn F1-carrière nieuw leven ingeblazen bij Williams. Toch was de coureur terughoudend om zich langdurig aan het team uit Grove te verbinden. Albon weet dat zijn volgende contract waarschijnlijk de belangrijkste gaat zijn, mede omdat hij in de bloei van zijn carrière verkeert.

Albon schitterde de afgelopen seizoenen voor Williams, dat rijdt met Mercedes-motoren, en heeft een sterke reputatie opgebouwd na een moeilijke periode bij Red Bull. Nu hij meer ervaring op zak heeft, zou de 28-jarige coureur een goede kans kunnen maken bij Mercedes. Vergeet ook niet dat Albon goed bevriend is met Russell.

			© XPBimages
	© XPBimages

Esteban Ocon

Dat Esteban Ocon al bij de Mercedes-familie heeft gezeten, kan zomaar een voordeel zijn. Recent kwam naar buiten dat Mercedes nog steeds bij zijn carrière betrokken is, ondanks het feit dat de Fransman tegenwoordig voor Alpine rijdt. Net als bij Sainz en Albon loopt het contract van Ocon aan het einde van het jaar af.

Alpine zakte afgelopen jaar weg in de pikorde en werd voorbijgestreefd door rivalen McLaren en Aston Martin. Het Franse team eindigde op de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. De cirkel zou voor Ocon rond zijn als hij zich kan aansluiten bij het team dat hem naar de Formule 1 heeft geholpen en voor Mercedes is het potentieel ook aantrekkelijk. Het team zou dan met twee protegés de wereld kunnen veroveren.

			© XPBimages
	© XPBimages

Fernando Alonso

Alonso heeft het erg naar zijn zin bij Aston Martin. De Spanjaard begon in 2023 bij het team en pakte in zijn eerste seizoen meteen acht podiumplaatsen. Zijn leeftijd van 42 jaar lijkt dus nog geen belemmering te zijn en daarom is Alonso ook zeker een geschikte vervanger van Hamilton. Vorig jaar was de tweevoudig wereldkampioen immers een van de beste coureurs op de grid.

Alonso is al een paar jaar naarstig op zoek naar een competitieve auto en hoewel hij wat succes heeft gehad met Aston Martin, ziet hij misschien meer in Mercedes. De Zilverpijlen hebben al meerdere keren bewezen dat ze titels kunnen winnen.

Tegelijkertijd duurt het ook niet meer lang voor Alonso met pensioen gaat. Zou hij Mercedes echt de kracht kunnen geven die zij nodig hebben?

			© XPBimages
	© XPBimages

Andrea Kimi Antonelli

Andrea Kimi Antonelli klinkt misschien als een rare keuze, maar Mercedes heeft al laten zien in hem te geloven. Het Italiaanse toptalent slaat dit jaar de Formule 3 over en rijdt gelijk voor topteam Prema in de Formule 2. Als hij een sterk seizoen neerzet, zou dat zijn toekomstperspectief een flinke boost kunnen gegeven. Op dit moment wordt Antonelli al gezien als dé F1-ster van de toekomst.

Antonelli maakt sinds 2019 deel uit van de Driver Academy van Mercedes. Hij is begin 2025 pas 18 lentes jong, maar wellicht maakt hij toch een kans. Het is onwaarschijnlijker dan de andere opties, al kan het niet worden uitgesloten...

			© Mercedes-Benz Group AG
	© Mercedes-Benz Group AG

Iemand anders?

In de lijst met mogelijke opvolgers mag Mick Schumacher niet ontbreken, omdat hij officieel reservecoureur van Mercedes is. Het is echter onwaarschijnlijk dat Mercedes met hem in zee gaat. Schumacher reed twee seizoenen bij Haas en heeft in 2025 al twee jaar langs de zijlijn gestaan. Toch zal de Duitser een belletje naar Wolff plegen, zo lijkt het.

Daniel Ricciardo zou ook een interessante kandidaat kunnen zijn. De Australiër keerde midden in 2023 terug op de grid en heeft ook zijn ogen gericht op het Red Bull-stoeltje van Sergio Perez. Wellicht loont het om ook contact te leggen met Mercedes als Perez wel goed presteert en zijn zitje kan behouden.

Welke weg Mercedes ook inslaat, er zal geen tekort aan kandidaten zijn om Hamilton te vervangen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Hamilton naar Ferrari RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst