Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze coureurs maakten gehakt van hun teamgenoot in 2018

Met nog een race te gaan is de balans in veel teams al opgemaakt. Opvallend daarbij is dat er binnen ieder team een duidelijke nummer één en twee te vinden is. Racingnews365 licht vijf coureurs eruit die hun teamgenoot een flink pak slaag gaven.

Fernando Alonso vs. Stoffel Vandoorne Kunnen verschillen nog groter worden dan dit? Vandoorne is de enige coureur die zijn teamgenoot nog niet versloeg in de kwalificaties dit jaar: 20-0 voor Alonso, met nog een kans om van de hatelijke nul af te komen. Ook qua WK-punten is de score meer dan duidelijk: Alonso 50, Vandoorne 12. Het seizoen van Vandoorne bracht hem totaal niet wat ervan verwacht werd. De Belg had niet al teveel geluk en werd binnen McLaren duidelijk gepositioneerd als tweede rijder, maar op zijn beurt liet Vandoorne zelf ook weinig zien. Noem eens twee momenten waarop de Belg jou op het puntje van de bank kreeg?

Charles Leclerc vs. Marcus Ericsson Vooraf hoopte Ericsson nog dat hij zichzelf dit seizoen kon laten gelden en van het predikaat 'pay driver' af kon komen. In de eerste drie races had Leclerc het even lastig in de Formule 1, maar de rookie domineerde vervolgens bij het team van Sauber. Tijdens de kwalificatie steeg Leclerc met regelmaat boven zichzelf uit en ook in de races liet hij zijn racecraft gelden. Ericsson op zijn beurt had soms zijn goede momenten op de zaterdag, maar verzoop dan direct op de zondag. De score is dan ook duidelijk: Leclerc 33 punten, Ericsson 9. Pierre Gasly vs. Brendon Hartley Het contrast tussen deze twee coureurs was enorm. De jonge Fransman Gasly bewees zichzelf onder andere in Bahrein (vierde), Hongarije (zesde) en Monaco (zevende). Het was meer dan genoeg om een plaatsje bij Red Bull af te dwingen. Hartley op zijn beurt wist nooit te imponeren en was vaak totaal onzichtbaar. Alleen Sergey Sirotkin scoorde minder punten. Lange tijd leek Hartley zijn stoeltje al kwijt te raken halverwege het seizoen, maar de spoeling in de talentenpool van Red Bull is zo dun dat 'de Kiwi' het seizoen af mocht maken. Zijn meest opvallende momenten waren twee zeer zware klappers in Spanje en Groot-Brittannië, en de bijna crash met teamgenoot Gasly in Baku Gasly 29, Hartley 4. Een duidelijke onvoldoende voor de Nieuw-Zeelander die we volgend jaar niet terug zien in de Formule 1.

Max Verstappen vs. Daniel Ricciardo Het seizoen 2018 werd het jaar van Max Verstappen. Een zeer moeizame openingsfase van het seizoen, werd gevolgd door een indrukwekkende revanche. Domme fouten en ongeduld zorgden ervoor dat de seizoensstart belabberd was van de Nederlander en teamgenoot Ricciardo het voortouw nam binnen Red Bull. Alles veranderde na het helse weekend in Monaco, toen Verstappen crashte in de derde training en de kwalificatie misliep. Vanaf dat moment was het Verstappen dat de klok sloeg binnen Red Bull. Ricciardo kwam er totaal niet meer aan te pas, niet tijdens de kwalificaties en niet tijdens de races. Natuurlijk had de Australiër frequent pech, maar het aantal ronden dat hij sinds Monaco nog voor Verstappen reed is bijna op een hand te tellen. Dat Ricciardo naar Renault vertrekt is niet zonder reden: bij Red Bull heeft Verstappen de macht stevig in handen en de Nederlander wordt met de week sneller en beter. Lewis Hamilton vs. Valtteri Bottas Als Bottas een boek gaat schrijven dan is de titel 'Zo word ik tweede rijder' uit de voor Dummies-serie er letterlijk 'een uit het boekje'. De Fin kon in de eerste races nog goed meekomen met Hamilton, maar op het moment dat 'Lew' zijn duivels ontbond was Bottas nergens meer te bekennen. Het is daarbij veel te makkelijk om te zeggen dat Bottas continu op zij moest voor Hamilton, want slechts incidenteel was daar sprake van. Natuurlijk, in Rusland was het goedkoop van Mercedes en ook in Duitsland had Bottas een kans verdiend. Maar overduidelijk is dat Bottas niet van het kaliber Hamilton, Verstappen of Vettel is. Als je de Fin ziet racen dan ontbreekt nét dat extra's. Het is net als bij zijn landgenoot Raikkonen vaak braaf en broos. Bottas is geen slechte coureur, maar krijgt het publiek ook nooit op de banken. Hamilton maakte gehakt van zijn teamgenoot: 10 zeges voor Lewis, 0 voor Valtteri. Bottas had een abonnement op de tweede plaats, liefst zeven keer kwam hij op de positie van de eerste verliezer over de meet. Qua WK-punten is het gat bijzonder groot: Hamilton 383, Bottas 237. Slechts drie punten meer dan Verstappen in de Red Bull, terwijl Valtteri de beschikking had over de bolide van het beste team! Dat volgend jaar Ocon niet in de Mercedes zit zegt veel over de teamleiding van Mercedes die liever een braaf schoothondje in de tweede Merc' ziet dan een Frans talent met dadendrang.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"