Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze coureurs maakten in 2019 gehakt van hun F1-teamgenoten

Aan het begin van de zomerstop werd duidelijk dat Pierre Gasly zou worden teruggezet naar Toro Rosso en dat hij bij Red Bull vervangen zou worden door Alexander Albon. Hij was echter niet de enige die flink werd ingemaakt door zijn teamgenoot.

RacingNews zette een vijftal coureurs op een rijtje die in de eerste twaalf Grands Prix van 2019 hun teamgenoten met overtuigende cijfers het nakijken gaven.

Max Verstappen

Onder de streep telt eigenlijk maar één statistiek en dat is het aantal bijeen gesprokkelde punten. Pierre Gasly wist er namens Red Bull 63 te scoren, teamgenoot Max Verstappen 181. Op weg naar dat aantal stond Verstappen vijf keer op het podium, waarvan twee keer op de hoogste trede. De Fransman Gasly kan daar slechts een vierde plaats als beste resultaat tegenoverstellen. Het terugzetten naar Toro Rosso van Gasly is misschien hard, maar komt dus zeker niet uit de lucht vallen.

Kimi Raikkonen

De meest ervaren coureur van het Formule 1-veld zetelt naast één van de vier rookies van dit seizoen. Zo beschouwd kun je het Antonio Giovinazzi wellicht niet kwalijk nemen dat hij wordt zoek gereden, maar één punt tegenover de 31 punten van de Fin is wel erg schrijnend. Steeds vaker weet hij zich in Q3 te melden, maar hij slaagt er vooralsnog niet in dat om te zetten in klinkende puntenresultaten of om uit de schaduw van de wereldkampioen van 2007 te treden.

Sergio Perez

Het klopt dat Lance Stroll meer punten heeft dan Sergio Perez, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Alle andere statistieken wijzen uit in het voordeel van de meer ervaren Mexicaan, die met name in de kwalificaties geen spaan heel laat van zijn teamgenoot. Stroll hoeft zichzelf echter geen zorgen te maken, want zelfs als hij achteruit zou rijden, is zijn stoeltje in het team van zijn vader gegarandeerd.

George Russell

Gemiddeld genomen bedraagt het verschil in rondetijd tussen George Russell en Robert Kubica zo'n halve seconde. De comeback van de Pool is één van de mooie verhalen van 2019, maar tegelijk ook één van de verdrietige verhalen. Hij komt immers niet uit de verf in de nukkige FW42 van Williams. In slechts één race kwam hij eerder over de streep dan Russell, met geluk en met een oh zo belangrijk punt tot gevolg. Verder wijzen alle statistieken George Russell echter aan als de te koppen man binnen het team.

Carlos Sainz

Dat Carlos Sainz in dit rijtje staat zegt misschien meer over Sainz dan over diens teamgenoot Lando Norris. Je jonge Brit presteert uitstekend dit seizoen, maar een blik op het onderlinge gevecht leer dat hij toch nog niet helemaal kan aanhaken bij de Spanjaard. In twaalf races werd hij negen keer verslagen door Sainz, wat het puntentotaal op 58 om 24 brengt. Norris wist wél vaker door te dringen tot Q3. Nogmaals, Norris presteert zeker niet slecht, maar Sainz presteert consequent een beetje beter.

Lewis Hamilton

Heel even moest hij de leiding in het WK afstaan aan Valtteri Bottas, maar de Brit regeert met ijzeren hand. Liefst acht van de twaalf races wist hij te winnen, tegenover slechts twee zeges voor Bottas. Het gat in de tussenstand bedraagt liefst 62 punten en de titelstrijd is zo goed als zeker nu al gelopen. En Bottas 2.0? Die bestaat niet.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024