Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Deze F1-films, documentaires en series helpen jou door de F1-loze periode

Helaas spenderen we dezer dagen veel tijd thuis door, waardoor de verveling soms toe kan slaan. We zetten enkele films, documentaires en series op een rij die het F1-loze gat op kunnen vullen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Netflix

Want in een tijd als deze, waar de eerste Formule 1-race op zijn vroegst pas in juni plaats zal vinden, moeten er toch genoeg dingen zijn die de pijn kunnen verlichten. Deze selectie van titels kunnen ervoor zorgen dat jij tientallen uren minder lang verveeld.

Senna

Een van de grootste, zo niet de grootste Formule 1-legende: Ayrton Senna. De drievoudig wereldkampioen overleed in 1994 op 34-jarige leeftijd door toedoen van zijn verwondingen opgelopen tijdens een crash gedurende de F1-race in Imola.

Deze documentaire geeft aan de hand van unieke en prachtige beelden een inkijk in het bijzondere leven van de Braziliaan, die niet alleen geliefd was om zijn racekunsten, maar ook naast de baan werd bemind door miljoenen. Alleen jammer dat het zo moest aflopen. De trailer is hieronder te zien.

A Life of Speed: The Juan Manuel Fangio Story

Juan Manuel Fangio staat vandaag de dag nog steeds bekend als een van de meest succesvolle Formule 1-coureurs. De Argentijn, die in 1995 op 84-jarige leeftijd overleed, werd vijf keer wereldkampioen Formule 1.

Dat deed hij in de jaren '50, gedurende welke hij als veertiger een dominante factor was in de koningsklasse. Deze gloednieuwe documentaire duikt in het leven van de succesvolle Zuid-Amerikaan, die de F1 domineerde in een tijdperk waar de sport allesbehalve veilig was.

Grote namen als Alain Prost, Mika Hakkinen en Fernando Alonso komen in deze documentaire, die te zien is op Netflix, onder andere aan het woord.

			© Netflix
	© Netflix

Williams

Het Williams-team is er een met veel historie. De Britse renstal werd 43 jaar geleden opgericht en heeft door de jaren heen vele pieken en dalen gekend. Deze documentaire richt zich op Frank Williams en zijn F1-team, zijn obsessie met racen en zijn bijzondere familieleven en hoe alles na een auto-ongeluk veranderde. De trailer is hieronder te bekijken.

The 24 Hour War

Oké, dit is geen Formule 1, maar wel een prachtig stukje cinema over 's wereld meest befaamde endurance race. Deze documentaire (niet de speelfilm) over het gevecht tussen Henry Ford II en Enzo Ferrari aan het begin van de jaren '60 neemt je mee naar de strijd op Le Mans, waar een van de grootste rivaliteiten in de historie van de motorsport op het asfalt werd uitgevochten tussen Ferrari en Ford, twee grote spelers in de autofabrikant. Ook deze documentaire is te zien op Netflix.

Drive to Survive

Natuurlijk mocht deze titel niet ontbreken in dit rijtje, al zullen velen deze serie al hebben gezien, nu de Formule 1 een tijd stilligt, kan het geen kwaad om beide seizoenen van deze Netflix-serie over de koningsklasse van de autosport nog eens te bekijken. Een beetje bingewatcher kijkt beide seizoen in een zit achter elkaar, maar of dat een slim idee is...

4 reacties