Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Deze F1-prominenten zijn ons ontvallen in 2021

De Formule 1-wereld is in 2021 enkele prominenten namen verloren. RacingNews365 roept hij op de laatste dag van het jaar in herinnering.

			© BRDC
	© BRDC

Murray Walker

Als je zijn gezicht niet herkend, dan waarschijnlijk wel zijn stem. Tussen 1978 en 2001 verzorgde hij het Formule 1-commentaar voor de BBC en ITV. Zijn iconische stijl was geliefd bij velen, zo niet bij iedereen.

In de jaren voor zijn overlijden in maart van dit jaar, verdween hij grotendeels van de radar, maar de herinneringen aan hem leven en klinken vooral voort. Walker werd 91 jaar oud.

			© "Carlos Reutemann Belgium 1979" by crazylenny2 is licensed under CC BY-SA 2.0
	© "Carlos Reutemann Belgium 1979" by crazylenny2 is licensed under CC BY-SA 2.0

Carlos Reutenmann

Carlos Reutemann overleed in juli op 79-jarige leeftijd na meer dan een maand in het ziekenhuis te hebben gelegen. Hij leed aan bloedarmoede en was uitgedroogd. De Argentijn was na vijfvoudig wereldkampioen Juan Manuel Fangio de meest succesvolle Argentijnse autocoreur.

Hij reed races voor Brabhan, Ferrari, Lotus en Williams en won 12 Grands Prix. In 1981 werd hij tweede in het WK, slechts één punt achter Nelson Piquet. Na zijn actieve F1-carrière ging Reutemann de politiek in.

			© FIA
	© FIA

Max Mosley

Voormalig FIA-presdient Max Mosley leed aan kanker en is daar in mei van dit jaar op 81-jarige leeftijd aan overleden. Hij vormde in zijn functie eigenlijk een onafscheidelijk duo met Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

Mosley was tot en met 2009 de FIA-president en werd opgevolgd door Jean Todt, die onlangs na twaalf jaar op zijn beurt ook afscheid nam van die functie.

Johnny Dumfries

Misschien niet de bekendste naam uit dit lijst, maar Nederlanders zouden hem vooral kunnen kennen als een van de teamgenoten waarmee Jan Lammers in 1988 de 24 uur van Le Mans won met Jaguar.

De Schot, die zich in de Formule 1 bij Lotus nog de teamgenoot van Ayrton Senna mocht noemen, overleed veel te jong op 61-jarige leeftijd

			© Williams
	© Williams

Frank Williams

Het overlijden van Sir Frank Williams sloeg eind november in als een bom. Hij was oprichter van het team van Williams en er eigenhandig verantwoordelijk voor dat dat team uitgroeide tot één van de meest succesvolle F1-teams ooit.

Williams kwam met een dwarslaesie in een rolstoel terecht na een auto-ongeluk in Frankrijk in 1986. Dat echter weerhield hem er niet van zijn team te blijven runnen, totdat dochter Claire Williams de dagelijkse leiding overnam.

			© McLaren
	© McLaren

Mansour Ojjeh

McLaren-aandeelhouder en voormalig bestuurslid Mansour Ojjeh overleed in juni van dit jaar op 68-jarige leeftijd. Hij overleed vredig en in het bijzijn van zijn familie in Geneve.

Ojjeh was al sinds 1984 aan McLaren verbonden.

			© Campos Racing
	© Campos Racing

Adrian Campos

Adrian Campos speelde als teambaas in de juniorcategorieën geregeld met het idee om met Campos Racing toe te treden tot de Formule 1 als de omstandigheden een beetje gunstig zouden zijn. Zo ver kwam het (tot op heden) niet, maar vele F1-coureurs kennen hem goed.

Hij hielp onder andere Fernando Alonso via de Formule 3000 naar de Formule 1. Meer recent reden jongens als Lando Norris en Jack Aitken nog voor de Spaanse formatie. Campos overleed in januari en werd slechts 60 jaar oud.

Quiz

De Grote Max Verstappen Kampioensquiz!

Het jaar zit er bijna op! In 2021 zagen we enorm veel spektakel in de Formule 1-wereld. Wat weet jij nog van het seizoen waarin Max Verstappen werd bekroond tot wereldkampioen?

Speel mee

2 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"