Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze Formule 1-coureurs gingen al kopje onder in 2020

Het Formule 1-seizoen 2020 was binnen recordtijd zes Grand Prix-weekenden oud. Met dertien bevestigde races op dit moment zou je kunnen zeggen dat we het halverwegepunt al benaderen. Hoogste tijd dus om eens terug te blikken. Welke coureurs redden het tot dusver niet in 2020?

Nicholas Latifi

Eerlijk is eerlijk, niemand verwachtte wonderen van Williams-debutant Nicholas Latifi. En wonderen is ook exact wat hij niet leverde. De Canadees maakte veel fouten in zijn eerste paar Grands Prix en is nog geen match gebleken voor George Russell, als wist hij afgelopen weekend de Brit tot op acht seconden te naderen in de race. De zwemvleugeltjes die hij draagt in de vorm van de centen van papa Michael Latifi maken dat hij het hoofd boven water weet te houden en ook dat hij met het oog op volgend jaar niet hoeft te vrezen voor zijn zitje.

Daniil Kvyat

Ai. De Rus Daniil Kvyat komt er niet aan te pas bij AlphaTauri. De vraag of Pierre Gasly nu zo goed is of Kvyat zo slecht dringt zich op, maar feit is dat Kvyat niet hetzelfde uit het materiaal weet te persen als zijn teamgenoot. Die constatering heeft hem eerder parten gespeeld toen hij door Red Bull werd teruggezet naar Toro Rosso en toen hij bij Toro Rosso zelfs zijn ontslag kreeg. De vraag is of Kvyat meer levens heeft dan een kat en zo niet, dan kan het er weleens slecht uitzien voor hem.

Alexander Albon

Kvyat is niet de enige die het moeilijk heeft binnen de Red Bull-familie. Ook Alexander Albon komt niet in de buurt van zijn teamgenoot Max Verstappen. Performanceverschillen van een halve seconde tot acht tienden van een seconde zijn meer regel dan uitzondering, een topteam onwaardig. Red Bull blijft de coureur de hand boven het hoofd houden en steekt die hand tevens in eigen boezem, maar bij Red Bull weet je het maar nooit. Als er niet snel verandering komt in het prestatieniveau van de Thaise Brit, is het onwaarschijnlijk dat hij ook volgend jaar in de Red Bull plaatsneemt.

Sebastian Vettel

De problemen van Albon vallen eigenlijk in het niet bij de misère die Sebastian Vettel moet doorstaan. Toegegeven, Vettel blijft zelf ook foutjes maken, maar niets wijst er na zijn aangekondigde ontslag nog op dat hij enige steun van het het team geniet. Charles Leclerc presteert in de faliekant mislukte Ferrari SF1000 aanzienlijk beter dan de viervoudig wereldkampioen, die zegt de resetknop steeds opnieuw in te drukken, maar dat vooralsnog zonder al te veel succes doet.

Valtteri Bottas

Mercedes zal goedkeurend naar de verrichtingen van Valtteri Bottas krijgen. Hij kreeg immers niet voor niets een nieuw contract aangeboden. Hij doet als tweede viool precies wat Mercedes van hem verwacht, maar hoe zit dat met Bottas zelf? Voor iemand die jaar in jaar uit roept nu zelf voor zijn titelkansen te willen gaan, gaat hij jaar in jaar uit weer kopje onder. Hij kijkt tegen een achterstand van 43 punten ten opzichte van Lewis Hamilton, wat bijna het equivalent van twee Grand Prix-zeges is. Dat verschil is na zes races toch echt te groot.

Voor al deze coureurs rijst de vraag of ze nu ze kopje onder zijn gegaan ook daadwerkelijk verzuipen gedurende het Formule 1-seizoen, of dat hen misschien nog een reddingsboei wordt toegeworpen. Voor iemand als Sebastian Vettel kan dat wellicht Racing Point/Aston Martin zijn, maar waar kan een Alexander Albon nog naartoe als hij het niet gebolwerkt krijgt?

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi