Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Deze Formule 1-races staan nog op losse schroeven in 2020

Tegenover de bekendmaking van de eerste acht Grands Prix van 2020 stond vrijdag het definitieve annuleren van drie races. De kalender voor 2020 is daarmee nog altijd niet gereed en de verwachting is dat nog een aantal races geannuleerd wordt.

Albon COTA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Europese deel van het Formule 1-seizoen staat voor dit moment vast. Vanaf 5 juli rijden Max Verstappen en zijn concurrenten liefst acht Grands Prix in 10 weken. Daarmee wordt voldaan aan de minimale eis om een geldig wereldkampioenschap te organiseren. Over de route daarna is nog volop onduidelijkheid, maar recent werd bekend dat de races in Azerbeidzjan, Singapore en Japan definitief niet doorgaan in 2020.

Zij worden vervangen door nader te bepalen extra Europese Grands Prix, waarbij de circuits Mugello en Hockenheim op poleposition staan. Het is echter nagenoeg uitgesloten dat de kalender niet verder op de schop zal gaan. De races in Rusland, de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië zijn nog niet officieel bevestigd. De Russische F1-race lijkt echter definitief door te gaan, waarbij de organisatie zelfs de wens uitspreekt om een dubbele GP te rijden.

De problemen zijn het grootst voor de drie races in de Amerikaanse continenten. In Brazilië en de VS slaat het coronavirus nog altijd kei hard toe, waarmee ook een GP in Mexico onlogisch is. De Formule 1-organisatie wil het liefst zo min mogelijk grote reisbewegingen maken over de wereld en een kalender opstellen waarbij de kans op het doorgaan van races zo groot mogelijk is.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

0 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-Podcast In de titelstrijd met Verstappen zijn de Mercedes-excuses op