Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

Deze Formule 1-races staan nog op losse schroeven in 2020

Tegenover de bekendmaking van de eerste acht Grands Prix van 2020 stond vrijdag het definitieve annuleren van drie races. De kalender voor 2020 is daarmee nog altijd niet gereed en de verwachting is dat nog een aantal races geannuleerd wordt.

Albon COTA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Europese deel van het Formule 1-seizoen staat voor dit moment vast. Vanaf 5 juli rijden Max Verstappen en zijn concurrenten liefst acht Grands Prix in 10 weken. Daarmee wordt voldaan aan de minimale eis om een geldig wereldkampioenschap te organiseren. Over de route daarna is nog volop onduidelijkheid, maar recent werd bekend dat de races in Azerbeidzjan, Singapore en Japan definitief niet doorgaan in 2020.

Zij worden vervangen door nader te bepalen extra Europese Grands Prix, waarbij de circuits Mugello en Hockenheim op poleposition staan. Het is echter nagenoeg uitgesloten dat de kalender niet verder op de schop zal gaan. De races in Rusland, de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië zijn nog niet officieel bevestigd. De Russische F1-race lijkt echter definitief door te gaan, waarbij de organisatie zelfs de wens uitspreekt om een dubbele GP te rijden.

De problemen zijn het grootst voor de drie races in de Amerikaanse continenten. In Brazilië en de VS slaat het coronavirus nog altijd kei hard toe, waarmee ook een GP in Mexico onlogisch is. De Formule 1-organisatie wil het liefst zo min mogelijk grote reisbewegingen maken over de wereld en een kalender opstellen waarbij de kans op het doorgaan van races zo groot mogelijk is.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona