Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze Formule 1-records kunnen sneuvelen in 2020

Over een week begint het langverwachte seizoen 2020 dan toch eindelijk. Gedurende het seizoen kunnen er een flink aantal records verbroken worden, niet in de laatste plaats door regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Een overzicht.

Jongste wereldkampioen aller tijden

Op dit moment heet de jongste Formule 1-wereldkampioen aller tijden nog altijd Sebastian Vettel. In 2010 claimde hij de titel toen hij 23 jaar en 134 dagen oud was. Max Verstappen en Charles Leclerc zijn beiden in de race om dat record te verbreken.

Aantal overwinningen

Op dit moment prijkt de naam van Michael Schumacher nog boven een hoop aantal records. Lewis Hamilton volgt hem in vele lijstjes echter op de voet. Nog acht overwinningen en de Mercedes-coureur passeert het aantal van 91 overwinningen van de Duitser.

Aantal constructeurstitels op rij

Ferrari won van 1999 tot en met 2004 steeds de constructeurstitel. Mercedes evenaarde dat aantal van zes titels tussen 2014 en 2019. Als Mercedes er dit jaar weer in slaagt om de macht te grijpen, staat het team op eenzame hoogte.

Aantal puntenfinishes

Daar is Lewis Hamilton weer, jagend op een record van Michael Schumacher. 'Schumi' eindigde in totaal 221 keer in de punten, acht keer vaker dan Hamilton en Kimi Raikkonen. Als er na de acht Grands Prix die nu bevestigd zijn meer races aan de kalender worden toegevoegd, loopt dat record al snel gevaar.

Meeste races

Het vorige record zal Hamilton naar verwachting makkelijker verbreken dan Raikkonen, maar voor het meeste aantal gereden Grands Prix staat de Fin toch echt op poleposition. Het aantal van 322 GP-starts van Rubens Barrichello sneuvelt dit seizoen met elf races of meer.

Meeste kop-staart-overwinningen

Ayrton Senna won 19 van zijn 41 overwinningen door alle ronden als leider door te komen. Lewis Hamilton staat nu al op gelijke hoogte met de legendarische Braziliaan, dus één dominante overwinning is genoeg om zijn jeugdidool te passeren.

Meeste podiumfinishes

Opnieuw een Schumacher vs. Hamilton. Schumacher stond liefst 155 keer op het Formule 1-podium, Hamilton tot op heden 151 keer. Ook dit record moet Hamilton redelijk eenvoudig uit de boeken kunnen rijden gedurende het langverwachte seizoen 2020. Krijgen we de titanenstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton? Mogen we Ferrari al uitvlakken? Deze en andere vragen worden uitgebreid besproken in de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"