Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze geheimen van Verstappens auto wil Red Bull nog niet prijsgeven

Red Bull mag vandaag dan om 17:00 uur de nieuwe RB18 van Max Verstappen en Sergio Perez presenteren, maar we zullen waarschijnlijk veel meer niet zien dan wel.

Het is de laatste jaren gebruikelijk geworden om tijdens een launch van de auto zoveel mogelijk aan het oog te onttrekken. Zeker in een jaar waarin de regels zo ontzettend op de schop zijn gegaan, wil je niks prijsgeven van je eigen interpretatie van die nieuwe regels. Red Bull-teambaas Christian Horner geeft in een exclusief interview met RacingNews365 dan ook ruimhartig toe dat men een flink gephotoshopte auto laat zien. "Teams willen hun intellectuele eigendommen beschermen. Het is gebruikelijk geworden dat je nooit een diffuser of iets dergelijks ziet en de vleugelprofielen zullen waarschijnlijk wat anders zijn. Maar dat is de norm in de Formule 1 van nu." De Formule 1-teams maken daarbij dankbaar gebruik van het feit dat Formule 1 zelf een studiemodel presenteerde in 2021. Alles was je niet wil laten zien, laat je op afbeeldingen weg, óf je vormt het gewoon naar het voorbeeld van de F1, het ontwerp waar elk concurrerend team toch al nauwkeurig naar heeft gekeken.

Horner deelt belangrijkste doel teamlaunch Red Bull

Gevraagd of het meer om het onthullen van de livery gaat, dan om de daadwerkelijke auto, geeft Horner dat de launch boven alles om nóg iets anders gaat: "Het evenement is er vooral op gericht om onze ambities met de wereld te delen", verduidelijkt de Brit. Tussen de launch en de eerste testweek in Barcelona zal Red Bull de RB18 al een eerste keer de sporen geven met zowel Max Verstappen als Sergio Perez achter het stuur. Om pottenkijkers buiten te houden, deelt men niet waar en wanneer men dat wil doen. Maar zelfs al zouden we daar iets van zien, dan alsnog zien we niet de auto zoals die in Bahrein in maart aan de start staat van de eerste Grand Prix. De auto zal geüpdatet worden aan de hand van de feedback van de beide coureurs en sowieso zou een eerste upgrade al op de planning staan.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"