Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Deze indrukwekkende records kan Verstappen dit seizoen verbreken

Max Verstappen kan dit seizoen een handvol records verbreken. Deze records zijn op zijn zachtst gezegd indrukwekkend en staan op dit moment op naam van verschillende grootheden in de sport.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft al enkele records op zijn naam staan. Zo is hij de jongste Formule 1-coureur ooit, de jongste puntenscorer, de jongste met een snelste raceronde en natuurlijk de jongste Grand Prix-winnaar.

Dit seizoen zou de Nederlander daar nog een hele bak aan indrukwekkende records aan toe kunnen voegen. Het gaat hier niet meer om de 'jongste ooit', maar om records die op naam staan van grote jongens als Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.

Hieronder hebben we alle records op een rijtje gezet die Verstappen dit seizoen nog zou kunnen verbreken.

Meeste overwinningen in een seizoen

Op het moment heeft Max Verstappen 11 Grand Prix-zeges dit seizoen. Het record staat gedeeld op naam van Schumacher en Vettel, beide wisten zij 13 keer het Duitse volkslied te laten klinken in een seizoen. Met nog 6 races te gaan is de kans groot dat de Nederlander dit record zal evenaren of zelfs verbreken, al helemaal omdat hij en Red Bull op het moment erg sterk lijken.

We moeten natuurlijk wel in ons achterhoofd houden, zoals Verstappen zelf ook al aangaf, dat een Formule 1 seizoen deze dagen meer Grands Prix bevat dan in de tijden van Schumacher en Vettel.

Vandaar dat we even het telraam erbij hebben gepakt en het procentueel hebben uitgerekend. Schumacher won in 2004 13 van de 18 races, wat gelijk staat aan 72,22 procent en Vettel won in 2013 13 van de 19 dat gelijk staat aan 68,42 procent.

Om procentueel boven Schumacher uit te komen moet Verstappen 16 Grands prix winnen dit seizoen, dus nog vijf overwinningen uit zes races. Dan heeft hij 72,72 procent van het totale aantal Grands Prix gewonnen dit seizoen.

			© XPBimages
	© XPBimages

Meeste punten in een seizoen

Hamilton is op het moment recordhouder van meeste punten in een seizoen. In 2019 scoorde hij maar liefst 413 punten en werd daarmee glansrijk kampioen. Met nog 6 races te gaan staat Verstappen op 335 punten wat betekent dat hij nog minimaal 78 punten moet behalen om Hamilton te evenaren.

Ook hierbij moet er een kanttekening worden geplaatst, aangezien de coureurs dit seizoen 8 punten kunnen scoren als ze een sprintrace winnen. Ook in Brazilië is er nog een sprintrace waardoor Verstappen maximaal nog 164 punten kan scoren (zes Grands Prix winnen + zes snelste rondes + sprintrace winnen) in die laatste zes GP-weekenden. De kans is dus groot dat de Nederlander ook dit record zal gaan pakken.

			© XPBimages
	© XPBimages

Meeste podiums in een seizoen

Dit record staat gek genoeg al op naam van Verstappen. In 2021, hetzelfde jaar als dat hij wereldkampioen werd, was hij zo consistent dat hij maar liefst 18 podiums pakte uit 22 races, wat gelijk staat aan 81,82 procent. Schumacher zette in echter 2002 een perfecte score neer en belande in alle 17 races op het podium!

Maar als we kijken naar de absolute getallen dan zou Verstappen zijn eigen record nog kunnen verbreken, al moet hij dan geen uitvalbeurt krijgen of iets dergelijks. Hij moet namelijk bij alle zes de races met een trofee naar huis gaan om 19 podiums te pakken dit seizoen en daarmee zijn record van vorig jaar te verbreken. Percentueel zal hij de 100% score van Schumacher natuurlijk niet meer kunnen evenaren.

			© XPBimages
	© XPBimages

Meeste opeenvolgende raceoverwinningen

Verstappen is al aardig op weg om de meeste overwinningen op rij te pakken, maar het zal nog een hele kluif worden. Op het moment staat de teller op 5, maar het record betreft 9 overwinningen op rij en staat op naam van Vettel. In zijn prime bij Red Bull in 2013 won hij de Belgische Grand Prix tot aan de Grand Prix van Brazilië.

Om dit record te pakken moet Verstappen in Singapore, Japan, Verenigde Staten, Mexico en Brazilië het goud pakken om de teller op 10 te krijgen.

			© XPBimages
	© XPBimages

Grootste gat naar P2

We kunnen ondertussen wel stellen dat het seizoen van Verstappen geheel in de soep moet lopen om geen wereldkampioen te worden. Zijn voorsprong op de nummer twee in het klassement, Charles Leclerc, bedraagt maar liefst 116 punten.

Vettel stond in 2013 aan het einde van het seizoen 155 punten voor op nummer twee Fernando Alonso en bezit daarmee het record.

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

26 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf