Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2020

Deze maand meer duidelijkheid over Formule 1-kalender

Vooralsnog is het onduidelijk of en wanneer er dit seizoen weer geracet gaat worden in de Formule 1. Het doorgaan van de eerstvolgende Grands Prix die nog niet zijn uitgesteld op geannuleerd zijn hoogst onzeker. Nog verder vooruit kijkend, weet Silverstone nog niet helemaal wat het met de situatie aan moet.

Gasly Vettel Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool | Sebastian Vettel achtervolgd Pierre Gasly, Groot-Brittannië, 2019

De Grand Prix van Groot-Brittannië was oorspronkelijk de twaalfde race op de Formule 1-kalender. Nu staat hij als race nummer vijf op de kalender, mits alle races verder doorgaan, wat hoogst twijfelachtig is.

Omdat de voorbereidingen op de Britse Grand Prix tijdig moeten beginnen, wil gastheer Silverstone deze maand de knoop doorhakken over het wel of niet door willen laten gaan van het evenement.

"Silverstone en de Formule 1 onderhouden nauw contact over de voortgaande situatie en we evalueren voortdurend de haalbaarheid van de Britse Grand Prix, die gepland staat voor het weekend van 17 t/m 19 juli", zo luidt een statement van Silverstone.

Andere evenementen zijn al afgelast in Engeland, iets waarvan men op de hoogte is, maar het circuit wil nog niet met die evenementen meegaan: "We snappen goed waarom andere partijen dit besluit al hebben genomen, maar met de Formule 1 zijn andere logistieke uitdagingen gemoeid, wat ons tot eind april de tijd geeft om ons hierover te buigen." Men rondt af door te zeggen dat de veiligheid van de fans, collega's en de Formule 1-wereld voorop staat bij het besluit.

De GP van Groot-Brittannië zou volgens de kalender volgen op de Grand Prix van Oostenrijk en hoewel Red Bull-baas Dieter Mateschitz aan heeft gegeven het evenement graag te organiseren, lijkt ook daar het net zich te sluiten. Ook in Oostenrijk worden de maatregelen tegen het coronavirus met de regelmaat van de klok verder aangescherpt.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco