Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2020

Deze maatregelen treft de Formule 1 tegen het Coronavirus

Het Coronavirus is een hot topic in de Formule 1. De organisatie probeert het virus met man en macht buiten de deur te houden, waarbij geen enkele maatregel wordt geschuwd.

Bahrein start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het afgelasten van de Grand Prix van China, of het uitstellen ervan, zoals het nu nog genoemd wordt, was natuurlijk een drastisch besluit, maar tot dusver is het wel bij dat ene evenement gebleven. De Formule 1 stelt alles in het werk om alle andere races op de kalender te behouden.

Bij het opstellen van het beleid hanteert de Formule 1 een wetenschappelijke aanpak, waarbij men informatie werft bij relevante en gezagsdragende medische instanties en overheden. Vorige week werd duidelijk dat de Grand Prix van Bahrein zonder publiek wordt verreden om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Bij binnenkomst worden de deelnemers aan het evenement (waaronder coureurs en teampersoneel) onderworpen aan screenings. Er zullen meerdere handen was-stations worden ingericht, evenals extra medische voorzieningen, om snel te kunnen handelen in het geval er onverhoopt toch nieuwe verdenkingen van besmettingen zijn.

De Formule 1 ziet er tevens op toe dat er niet teveel gereisd wordt. Transport van mensen en apparatuur dat niet als strikt noodzakelijk wordt beschouwd, komt er niet door. Op locatie (vliegvelden, het circuit, hotels) staan toegewijde teams klaar om de mensen te begeleiden, toe te zien op hun veiligheid en om te handelen naar eventuele verdenkingen. Op elk circuit zal een volledig ingerichte quarantaine-zone beschikbaar zijn.

De Formule 1 benadrukt nogmaals dat de veiligheid van iedereen vooropstaat. Met bovengenoemde maatregelen moet de Formule 1 'gewoon' door kunnen gaan, al dan niet met publiek.

Wordt 2020 een showdown tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen hopen in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 van wel! En stiekem gaan ze daar ook wel vanuit.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje