Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze Nederlanders nemen deel aan de Dakar Rally 2022

De Dakar Rally wordt dit jaar verreden in Saoedi-Arabië en er staan weer veel Nederlanders aan de start. Vorig jaar deden er aanzienlijk minder Nederlanders mee door de coronasituatie, maar dit jaar is ons land weer goed vertegenwoordigd in 's werelds bekendste woestijnrally.

De 44ste editie van de Dakar Rally gaat zaterdag 1 januari van start in Jeddah. Aan de Rally die dit jaar, net als vorig jaar, in Saoedi-Arabië wordt gehouden, doen ruim 500 deelnemers mee. Nederland is in 2022 ook weer goed vertegenwoordigd in Dakar. Waar er vorig jaar vanwege de coronasituatie maar zestien Nederlanders aan de start verschenen, zullen er dit jaar 29 Nederlandse teams deelnemen aan de woestijnrally. Bij de motoren doen drie Nederlanders aan de start van Dakar en Mirjam Pol (foto hieronder) is de bekendste naam. De 38-jarige doet al jaren mee aan de rally in de woestijn en schitterde vorig jaar nog door afwezigheid. Dit jaar zal met haar motor wel weer hoge ogen proberen te scoren. Naast Pol debuteren er twee Nederlanders bij de motoren. Zowel Wiljan van Wikselaar als Bram van der Wouden reed nog nooit een Dakar en doen dit jaar dus voor de eerste keer mee. Bij de auto's verschijnen vier Nederlanders aan de start. Erik van Loon ontbreekt dit jaar, de veteraan werd geveld door corona en zal deze editie daarom verstek moeten laten gaan. Hij wordt vervangen door Bernhard ten Brinke. Ook Tim en Tom Coronel rijden dit jaar weer mee. De broers rijden dit jaar niet met een de beroemde 'Beast', zoals voorgaande jaren, maar rijden dit jaar met de 'LION' . Ook Maik Willems en Henri van Steenbergen zullen uitkomen in het klassement bij de auto's.

Veel debutanten in Dakar 2022

In de SSV-klasse verschijnen dit jaar zeven Nederlanders aan de start, waarvan opvallend veel rijders voor de eerste keer meedoen. Hans Weijs, André Thewessen, Jan de Wit en Jeffrey Otten verschijnen in 2022 allemaal voor het eerst aan de start van Dakar. Gert-Jan van der Valk, die vorig jaar zijn debuut maakte, doet ook dit jaar weer mee. Verreweg de meeste Nederlanders die meedoen aan Dakar, vijftien, nemen plaats in een Truck. Team de Rooy is het bekendste Nederlandse team en is dit jaar met maar liefst vier trucks vertegenwoordigd in de woestijnrally. Het Brabantse team schitterde vorig jaar nog door afwezigheid, maar keert dit jaar sterk terug. Janus van Kasteren Jr, Mitchel van den Brink en Martin van den Brink zullen de trucks gaan besturen. Hans Stacey zou de vierde truck besturen, maar hij wordt om gezondheidsredenen vervangen door Vick Versteijnen. Ook William en Richard de Groot en Maurik van Heuvel zijn weer van de partij.

Overzicht Nederlandse deelnemers Dakar 2022

De volledige Nederlandse inbreng in de Dakar Rally van 2022 check je hieronder. Bij de quad's zijn er geen Nederlandse deelnemers Motoren #40 Mirjam Pol #95 Wiljan van Wikselaar #150 Bram van der Wouden Auto's #217 Bernhard ten Brinke #247 Tim en Tom Coronel #277 Maik Willems #292 Henri van Steenbergen SSV's #339 Michiel Becx #350 Hans Weijs #426 Paul Spierings #454 Gert-Jan van der Valk #459 André Thewessen #461 Jan de Wit #469 Jeffrey Otten Trucks #504 Janus van Kasteren #506 Martin van den Brink #515 Vick Versteijnen #516 Gert Huzink #518 Pascal de Baar #520 Kees Koolen #522 Richard de Groot #523 Maurik van den Heuvel #524 Mitchel van den Brink #527 William de Groot #530 Ben van de Laar #535 William van Groningen #537 Egbert Wingens #538 Ben de Groot #539 Gerrit Zuurmond

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'