Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Deze racegames komen in 2020 uit en mag jij absoluut niet missen

Ook in 2020 valt er weer genoeg te genieten voor de racefans onder ons die tegelijkertijd niet vies zijn van een avondje gamen.

Lando Norris simulator
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Als Formule 1-fan kijken wij ieder jaar natuurlijk enorm uit naar de nieuwste officiële Formule 1-game, maar ook in 2020 is er meer dan alleen die game waar wij mee aan de slag zullen gaan. RacingNews365 maakte een overzichtje van enkele racegames die (waarschijnlijk) komend jaar uit zullen komen.

Automobilista 2 - maart

De opvolger van Automobilista, Automobilista 2, komt in maart 2020 uit. Het is een evolutie van de eerste versie van de bekende simgame van de Braziliaanse ontwikkelaar Reiza studios. Het jongere broertje van Automobolista 2 stond al bekend om haar realistische en diepgaande physics, maar deze editie doet daar nog een schep bovenop.

Vanwege een technisch partnerschap met het de ontwikkelaars van Project CARS beschikt Automobilista 2 namelijk over een een betere game-engine dan voorheen, waardoor de graphics nog beter en mooier zijn dan de eerste versie. De besturing zal dus niet alleen heel realistisch zijn, ook zal het genieten geblazen zijn van de omgeving als je aan het racen bent.

De game komt alleen uit op de pc en niet op consoles. Ook kan er in VR worden gespeeld. De trailer is hieronder te zien.

OVERPASS - 27 februari

Als je van Dakar houdt, of gewoon een adrenalinejunk bent, dan is OVERPASS wellicht iets voor jou. In deze racegame draait het allemaal om buggies en quads, waarmee je op allerlei terreinen je ei kwijt kan. Zordix Racing, de ontwikkelaar achter het spel, heeft er zoveel mogelijk aan gedaan om het spel zo echt mogelijk aan laten te voelen en de physics zo realistisch mogelijk te maken.

Vanaf 27 februari kan je op de PS4, Xbox One en de PC op je quad of in je buggy de strijd aangaan met moeder natuur. De releasedatum voor de game op de Nintendo Switch is momenteel nog onbekend. Check de gameplay trailer van OVERPASS hieronder.

TT Isle of Man 2 - TBA

Over adrenalinejunks gesproken. De TT Isle of Man is een van de gevaarlijkste races ter wereld en gelukkig voor ons kan deze befaamde motorrace ook gewoon vanuit de luie stoel worden gespeeld. Wanneer in 2020 de game precies uitkomt, is nog onbekend, maar wij zitten in ieder geval te trappelen om de tweede editie van deze game te kunnen spelen.

KartRider: Drift - 2020

Een Mario Kart-esque spel dat gratis te spelen is? Dan zijn wij zeker van de partij! Ergens in 2020 komt KartRider: Drift van de makers Nexon Korea uit. De makers beloven dat het spel compleet gratis is en dat micro-transactions (bijvoorbeeld het kopen van kledingstukjes voor je poppetje) er niet voor zorgen dat je beter kan worden. Ook voor de mensen die gewoon willen racen en niks hebben met het gooien van banaantjes of iets dergelijks is er gewoon een modus zonder al die 'onzin'.

De game komt overigens uit op Xbox en PC en kan cross-platform worden gespeeld.

F1 2020 - TBA

Racen op Zandvoort in een Formule 1-wagen? Graag. Afgelopen jaar kwam de officiële Formule 1-game, die nog steeds wordt ontwikkeld door Codemasters, uit in juni, terwijl het de jaren daarvoor in augustus uitkwam. Ook dit jaar kunnen we de racegame naar alle waarschijnlijk rond juni verwachten.

Afgelopen jaar kregen we enkele mooie toevoegingen, zoals de Formule 2 en uitbreidingen in de carrière-modus. Ook de online omgeving werd sterk verbeterd. We hopen dat Codemasters ook met de volgende editie een grote stap voorwaarts kan zetten.

Gran Turismo 7 - TBA

Als we de geruchten mogen geloven dan kunnen we aan het einde van het jaar onze borst natmaken voor een nieuwe Gran Turismo. De laatste GT-game, Gran Turismo Sport, dateert alweer van 2017, waardoor het niet onwaarschijnlijk is dat er een nieuwe editie aan zit te komen.

Mogelijk wordt het een van de eerste games die uit zal komen voor de PlayStation 5, waarvan ook wordt verwacht dat deze eind 2020 voor het eerst op de markt zal komen. Traditioneel gezien komen de Gran Turismo games alleen uit voor de PlayStation, aangezien de uitgever van het spel, Sony, ook de eigenaar is van de PlayStation.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull