Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze Formule 1-records kan Verstappen in 2023 verbreken

Max Verstappen moet een kleine twee maanden voor de aftrap van het nieuwe Formule 1-seizoen natuurlijk tot één van de favorieten worden gerekend. Als hij wederom zo succesvol is als vorig jaar kan hij enkele records verbreken.

Max Verstappen domineerde het Formule 1-seizoen 2022. Doet hij dat in 2023 opnieuw, dan kan hij weleens enkele Formule 1-records verbreken. Nooit eerder waren er in één seizoen zoveel punten te vergeven. Met 23 Grands Prix en evenzoveel snelste raceronden, aangevuld met zes sprintraces, zijn er maximaal 646 punten te verdienen, vijftig meer dan vorig jaar. In 2022 vestigde Verstappen het puntenrecord van 454 punten, maar met een even zo dominant seizoen kan hij er in theorie net wat meer binnen harken. En met een dergelijk goed seizoen, kan ook het record van meeste aantal podiums in één seizoen in het geding komen. Ook dat heeft Verstappen in handen. In 2021 zette hij achttien keer de champagnefles aan zijn lippen. Met 23 GP's in 2023, eveneens een recordaantal, ligt er ruimte. Als Verstappen bovendien vanaf de eerste races de wind mee heeft, kan hij jagen op een aloud record van Michael Schumacher. De Duitser mocht zich ooit 37 races lang aaneen kampioenschapsleider noemen, uitgesmeerd over drie F1-seizoenen. De teller voor Verstappen staat op dit moment op 17, maar als hij vroeg in 2023 de basis legt voor een mogelijke derde titel, dan is ook dat record haalbaar. Dan moet hij dus sowieso de openingsrace winnen.

Een beetje van Verstappen en een beetje van Hamilton

Voor een vierde record dat verbroken kan worden in 2023 heeft Verstappen de hulp van Lewis Hamilton nodig. Sterker nog, hij zou dan dat record delen met de Mercedes-coureur. Tezamen kunnen ze het record van meeste aantal gedeelde podiumplaatsen verbreken. Dat is nu in handen van Hamilton en Sebastian Vettel met 56 gedeelde podiums. Verstappen en Hamilton stonden tot op heden 53 keer samen op het podium, net zo vaak als Hamilton en Valtteri Bottas overigens. We achten de kans dat we Hamilton en Verstappen in 2023 samen op het podium gaan zien echter net wat groter dan Hamilton en Bottas.

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"