Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze Schumacher-records kan Hamilton dit seizoen nog verbreken

De laatste tijd wordt er vaak gevraagd welke Formule 1-coureur groter is, Michael Schumacher of Lewis Hamilton. De conclusie luidt niet zelden dat het haast onmogelijk is om een eerlijke vergelijking te maken en dus kan er enkel naar de statisteken gekeken.

Lewis Hamilton is bezig aan een ongekende recordjacht. Dit seizoen wist hij al het recordaantal Grand Prix-overwinningen van Michael Schumacher te evenaren en te verbreken, maar er staan nog heel wat meer records op de nominatie om verbroken, dan wel geëvenaard te worden. Een overzicht.

Meeste Formule 1-wereldtitels

Een inkoppertje natuurlijk. Lewis Hamilton staat op zes wereldtitels, Michael Schumacher op zeven. Komend weekend al kan Hamilton de Duitser evenaren. De kans is zelfs groot dat als hij besluit in 2021 door te gaan in de Formule 1 en met Mercedes, hij in een zetel afstevent op een nieuw record van acht wereldtitels.

Meeste GP-overwinningen voor één team

Lewis Hamilton won in acht jaar Mercedes al 72 races. Hij staat daarmee op exact gelijke hoogte met Schumacher, die datzelfde in elf jaar tijd voor Ferrari presteerde. Let wel, de F1-kalender was begin jaren '00 aanzienlijk korter. Wint Hamilton komend weekend in Turkije, dan komt hij op eenzame hoogte in dat lijstje.

Meeste GP-overwinningen in één seizoen

De teller staat op dit moment op negen voor de Mercedes-coureur. Met nog vier races te gaan kan hij in theorie uitkomen op dertien zeges. Dat zou niet alleen een persoonlijk record zijn, maar tevens een evenaring van het record van Michael Schumacher, gevestigd in 2004. Hamilton zou het dan in zeventien races flikken, Schumacher deed dat in een jaar met achttien races.

Meeste podiumplaatsen met één team

Schumacher beklom met Ferrari maar liefst 116 keer het podium. Ook dat record kan Lewis Hamilton de geschiedenisboeken uit rijden, aangezien hij zelf op 113 staat. Het is dus ook in dit geval niet de vraag óf, maar wannéér hij het record verbreekt.

Meeste aantal ronden aan de leiding

Het is opvallend hoe Lewis Hamilton in deze fase van zijn carrière Schumacher qua records zo dicht op de huid zit. Schumacher onderstreepte zijn dominante positie in de Formule 1 door in totaal 5.111 ronden aan de leiding van een wedstrijd te hebben gereden. Ook dat record kan dit seizoen nog verbroken worden door Hamilton, aangezien hij 5.021 keer als raceleider over startfinish kwam. Met twee GP's kan het al gedaan zijn.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'