Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Deze verbeterpunten ziet Verstappen nog voor de Red Bull RB20

Ondanks dat Max Verstappen de eerste twee races van 2024 dominant heeft weten te winnen, ziet hij nog wel een aantal verbeterpunten voor de nieuwe Red Bull-bolide, de RB20.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl het binnen het team van Red Bull rommelt, reed Max Verstappen in Saudi-Arabië zuiver naar zijn tweede zege van dit seizoen en zijn negende opeenvolgende overwinning. De strategie bij de safety car zorgde ervoor dat de Red Bull-coureur de leiding een aantal rondes moest afstaan aan Lando Norris. Maar met versere banden duurde het niet lang voordat de drievoudig wereldkampioen weer op de positie reed waar hij eerder die dag de race mee aanving: namelijk als leider van het veld.

"Daar gaan we de komende dagen naar kijken"

Vanwege de vroege safety car moest de drievoudig wereldkampioen lang doorrijden op de harde band. "Het was best een lange stint op de harde band en er was weinig bandenslijtage", laat Verstappen weten voor de camera van Sky Sports. "Het lastigste zaterdag was waarschijnlijk de banden in leven houden. Vooral op het einde, met de achterliggers was het best een lastige situatie, want mijn banden werden te koud. Omdat ik in de vuile lucht zat, was het lastig rijden. Maar toen ik hen voorbij was, kwam het gevoel ook weer terug."

"Het maakt niet uit of je wint of niet, er zijn altijd dingen waar je naar kunt kijken die je beter kunt doen. En dat ga ik proberen de komende dagen te analyseren, maar ik ben natuurlijk erg blij dat ik hier gewonnen heb."

Wat kan Verstappen momenteel nog beter doen? De Nederlander weet verrassend genoeg nog wel een paar punten op te sommen: "De banden langer goed houden, de balans in de auto... Ik ben altijd op zoek naar dingen die beter kunnen. Daar gaan we de komende dagen naar kijken."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China