Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze vijf Formule 1-coureurs gaan schitteren in 2018

Het Formule 1-seizoen 2018 kan wel eens een interessant worden. McLaren moet weer een team gaan worden om serieus te nemen, Alfa Romeo stapt in en de ster van Verstappen is nog altijd rijzende. Wij zetten vijf coureurs op een rijtje waar wij veel van verwachten.

Charles Leclerc Dat Charles Leclerc doorgaat met waar hij in 2016 en 2017 in respectievelijk de GP3 en Formule 2 was gebleven, namelijk winnen, lijkt onwaarschijnlijk. De Monegask komt uit voor het opgepoetste Alfa Romeo Sauber Formule 1-team, waarmee strijden om podiumplaatsen op voorhand uitgesloten lijkt. Het zal wennen zijn voor iemand die altijd wint, maar ook in de achterhoede kun je opvallen. Is het niet door het hele veld op te rollen zoals hij dat vorig jaar in de Formule 2 deed, dan bijvoorbeeld wel door zich consequent te melden in Q2, wat al een hele prestatie zou zijn. Er mag van Leclerc verwacht worden dat hij teamgenoot Ericsson met huid en haar opvreet.

Esteban Ocon De Fransman in dienst van Force India behoort tot dezelfde generatie coureurs als Leclerc en Max Verstappen. Jonge jongens die weinig tijd nodig hebben om de koningsklasse te halen en die daar vervolgens direct competitief in kunnen zijn. Zet Ocon zijn steile leercurve van het afgelopen jaar door, dan heeft teamgenoot Sergio Pérez het hard te halen. Rijdt Ocon Pérez helemaal zoek, is Force India direct van de confrontaties tussen de twee af. Met de ambities die Force India heeft moet Ocon dit jaar voor het eerste de zoete smaak van de Formule 1-champagne kunnen proeven.

Fernando Alonso Hij heeft er bij zijn tweede dienstverband bij McLaren even op moeten wachten: een competitieve auto. Maar met de Renault-motor in het achteronder moet McLaren weer steevast meeknokken om de punten én podiumplaatsen. Fernando is racen nog niet verleerd, zo liet hij ons vorig jaar nog enkele keren zien, en kan nog altijd met de aller, allerbesten mee. Nee, McLaren durft nog niet in te zetten op de wereldtitel en dan zal realistisch gezien ook nog te vroeg komen, maar Fernando gaat van zich doen spreken. En is het niet in de Formule 1, dan toch wel in het World Endurance Championship.

Max Verstappen Iedereen die de naam Max Verstappen in een lijstje als dit achterwege laat, heeft de afgelopen seizoenen niet echt opgelet. Max Verstappen lijkt dé aangewezen man om aan de stoelpoten van Lewis Hamilton te gaan zagen. Vettel deed dat afgelopen seizoen al, maar Hamilton bleef overeind in zijn zetel. Het is aan Red Bull én Renault om Max de auto te geven die goed genoeg is om in het spoor van de Brit te blijven en dan maakt Verstappen het karwei wel af. Max Verstappen wereldkampioen? Wij sluiten het zeker niet uit! En oh ja, die eerste poleposition komt er dit seizoen ook wel.

Lewis Hamilton Net als de afgelopen jaren is Lewis Hamilton ook komend jaar weer de te kloppen man. Het missen van de titel in 2016 is het enige smetje van de viervoudig wereldkampioen in de afgelopen vier jaar. Sinds de introductie van de V6-turbomotor drukt hij samen met Mercedes nadrukkelijk zijn stempel op de Formule 1 en niks suggereert dat dit komend seizoen anders zal zijn. Van Bottas, hoezeer de Fin ook het tegendeel zal beweren, zal hij waarschijnlijk niet veel te vrezen hebben. De competitie komt uit de hoek van Ferrari en Vettel en Red Bull en Verstappen. Maar ook zij zijn gewaarschuwd. Ook in 2018 zal het regelmatig 'Hammertime' zijn.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'