Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze zes coureurs moeten vrezen voor hun Formule 1-stoeltje

Met de Grand Prix van Canada zit een derde van het Formule 1 seizoen erop. Het is een mooi moment om eens te kijken welke coureurs er dit seizoen ondermaats presteren en misschien zelfs moeten vrezen voor hun stoeltje in de koningsklasse van de autosport.

Brendon Hartley De geruchten over het naderende einde van de F1-carrière van Brendon Hartley zijn het meest concreet van allemaal. De prestaties van de Nieuw-Zeelander blijven achter bij die van teamgenoot Pierre Gasly. De laatste twee races leek het wat beter te gaan, maar in beide gevallen werd hij uit de race gereden door iemand anders. Het zou niet chique zijn om op zo'n moment iemand te vervangen, maar Hartley zit nog steeds op de wip. De naam van Lando Norris wordt het meest genoemd als vervanger van Hartley, maar de McLaren-beschermeling moet eerst toestemming krijgen van McLaren om op leenbasis naar toro Rosso te verkassen. Overigens moet hij daar zelf ook maar net trek in hebben, aangezien hij als grote favoriet voor de Formule 2-titel dat kampioenschap niet zomaar op zal geven. Lance Stroll Lance Stroll zou bij elk team allang zijn ontslag hebben gekregen, ware het niet dat de Canadees echt bizar veel geld van zijn vader meeneemt naar het team van Williams. Maar ook voor Williams moet de maat toch een keer vol zijn, hoezeer ze dat geld van Stroll ook nodig hebben. In Sirotkin hebben ze overigens ook geen hoogvlieger aangetrokken, maar de jonge Rus komt alsnog een stuk beter uit de verf dan Stroll. Marcus Ericsson De Zweed rijdt al sinds 2014 in de Formule 1, maar wordt momenteel zoek gereden door zijn jonge en onervaren teamgenoot Charles Leclerc. Bovendien is de partij met wie hij zulke goede contacten onderhoudt en waar hij naar verluidt zijn stoeltje aan te danken heeft niet langer de eigenaar van Sauber. Longbow Finance zou Sauber enkele weken geleden hebben verkocht aan het Zwitserse Islero Investments. Die overname zou volgens speculaties enkel een tussenstop zijn op weg naar een volledige overname van Sauber door technisch partner Alfa Romeo. De kans dat Marcus Ericsson in dat geval in 2019 aan boord zou mogen blijven, achten we niet zo heel groot.

Romain Grosjean Romain Grosjean zal snel iets moeten laten zien om zijn plekje voor 2019 bij Haas F1 te behouden. Charles Leclerc klopt als Ferrari-protogé nadrukkelijk op de deur van Haas F1, terwijl Romain Grosjean dit seizoen enkel opvalt door onhandigheden. In je eentje crashen achter de safety car en twee weken later twee rijders elimineren nadat je zelf bent gespind, staat slecht op ieders cv. Hij staat nog altijd op nul punten, terwijl Kevin Magnussen al ruim in de dubbele cijfers zit. Ondertussen gelooft Grosjean zelf nog steeds dat hij ooit voor Ferrari zal rijden. Kimi Raikkonen Van Kimi Raikkonen wordt al jaren geroepen dat hij het veld bij Ferrari moet ruimen, maar toch rijdt hij er nog steeds. Dit seizoen begon hij zelfs sterker dan ooit, maar inmiddels lijkt de Fin weer wat aan glans in te leveren. Een toekomst in de rallysport wordt genoemd als alternatief voor de Formule 1 en in Charles Leclerc staat er een nieuw goudhaantje voor de Scuderia klaar. De vraag is of Ferrari het aandurft zo'n jonge gast in de auto te zetten. En wat doet Daniel Ricciardo? Ook de Australiër wordt nog altijd gelinkt aan het stoeltje van Kimi Raikkonen. Stoffel Vandoorne In zijn tweede volledige seizoen bij McLaren komt Stoffel Vandoorne nog altijd niet lekker uit de verf. De auto is aanzienlijk beter dan vorig jaar, maar waar Alonso de MCL33 met regelmaat naar de punten weet te slepen, blijft Vandoorne daarin nog ver achter. Een blik op het teamduel leert dat Vandoorne tegen een 7-0-achterstand aankijkt ten opzichte van Fernando Alonso in kwalificaties. En dan is daar nog Lando Norris. Het supertalent uit de McLaren-stal is hard op weg naar een stoeltje bij McLaren. Daar kan hij Fernando Alonso opvolgen als die besluit te stoppen, maar als de Spanjaard blijft, dan ligt naar alle waarschijnlijkheid het hoofd van Vandoorne op het hakblok.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'