Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Di Montezemolo: "Ferrari wint alleen als Leclerc Vettel helpt"

Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo juicht de keuze van de Scuderia voor Charles Leclerc toe, maar gelooft ook nog in Sebastian Vettel als de absolute kopman van het team.

Oud Ferrari-president Luca di Montezemolo kende in zijn periode bij Ferrari zowel hoogte- als dieptepunten. Die hoogtepunten maakte hij vooral mee in de tijd dat Michael Schumacher voor het team reed. Tegenwoordig is Di Montezemolo niet meer officieel betrokken bij het team, maar volgt hij de ontwikkelingen nog wel op de voet.

"Ik denk dat Ferrari een verstandige keuze heeft gemaakt om Charles Leclerc te laten promoveren vanuit het Alfa Romeo-team. Hij zal echter wel goed moeten samenwerken met Sebastian Vettel en hem vooral veel moeten ondersteunen. Alleen dan kunnen de resultaten worden behaald", aldus Di Montezemolo tegenover de Italiaanse sportkrant Tuttosport . "Met Sebastian Vettel heeft Ferrari nog steeds de absolute kopman in huis. In 2013 gaf Michael Schumacher ons het advies om Vettel te contracteren. We hebben geluisterd naar die woorden en het seizoen erop reed Vettel voor ons. Ik denk nog steeds dat het de juiste keuze was om hem aan te nemen." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"