Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De pieken en dalen van Verstappen in de GP van Canada

Sinds zijn Formule 1-debuut in 2015 nam Max Verstappen vier maal mee deel aan de Grand Prix van Canada. Twee edities wilde hij na afloop het liefst zo snel mogelijk vergeten, de andere twee edities stemde hem aanzienlijk meer tevreden.

2015 - Kwalificatie: P12 Het Grand Prix-weekend in Canada is er voor Max Verstappen een om snel te vergeten. Met de pk-arme Renault-motor in het achteronder zit er in de kwalificatie niet meer in dan de twaalfde plaats. Een gridstraf van vijftien plaatsen (voor zijn crash met Grosjean in Monaco en het wisselen van de motor) werpt hem terug tot de staart van de startgrid. 2015 - Race: P15 Op de racedag valt er weinig te halen voor de Nederlander, aangezien hij het restant van zijn straf in de vorm van een tijdstraf tijdens zijn pitstop moet inlossen. Hij rijdt in de slotfase rap naar de Sauber van Marcus Ericsson toe, maar komt niet meer voorbij aan de Zweed.

2016 - Kwalificatie: P5 Max Verstappen wil in Canada het crashfestijn van Monaco achter zich laten en doet dat met verve. Max Verstappen stuurt zijn RB12 naar de derde startrij, wel moet hij daarbij teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden. 2016 - Race: P4 Op de dag waar het werkelijk om draait, draait de Red Bull-coureur de rollen echter om. De Nederlander is lekker aan het knokken met diverse mannen. In de slotfase dreigt Nico Rosberg hem zijn vierde plaats af te pakken, maar de Duitser verslikt zich als hij Verstappen buitenom in de laatste van vele chicanes wil verschalken. Rosberg spint en moet genoegen nemen met P5, achter Verstappen.

2017 - Kwalificatie: P5 Wederom is de vijfde startplaats voor Max Verstappen, maar dit keer weet hij Daniel Ricciardo wél achter zich te houden. Ferrari en Mercedes zijn op pure snelheid echter nog een maatje ter groot. 2017 - Race: DNF Het is 2017 bepaald niet de eerste en zeker ook niet de laatste keer dat we Verstappen hoofdschuddend in de auto zien zitten. Na een daverende start jaagt hij raceleider Lewis Hamilton op, enkel en alleen om na tien ronden te constateren dat zijn bolide met een elektrisch probleem kampt.

2018 - Kwalificatie: P3 Ondanks de vele klaagzangen van Max Verstappen en Red Bull over de Renault-motor, weet Max Verstappen de auto dit keer zowaar naar de tweede startrij te tillen. Hij dult enkel Sebastian Vettel en Valtteri Bottas voor zich. 2018 - Race: P3 De race was niet de meest sprankelende aangelegenheid ooit. De top drie bleef namelijk onveranderd in de race die Lance Stroll en Brendon Hartley flink met elkaar zag crashen. Verstappen drong in de slotfase nog wel aan bij Bottas, maar zonder resultaat.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi