Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Diepbedroefde Gasly helemaal kapot na harde crash: "Ik kan dit niet geloven"

Pierre Gasly was bezig aan zo'n goede race, maar door een fout en een crash bij de herstart blijft hij met lege handen achter, net als zijn team. De Fransman stond na afloop dan ook verbouwereerd voor de camera's.

Pierre Gasly beleefde een zondag met twee gezichten in Australië. In eerste instantie leek hij op weg naar een prachtig aantal punten in zijn Alpine-bolide. Hij wist aan te haken bij Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Carlos Sainz en leek op weg naar op zijn minst een vijfde plek.

Noodlot slaat toe

Bij de laatste herstart ging het echter helemaal mis, schoot hij rechtdoor en crashte bij het terugkomen op de baan met teamgenoot Esteban Ocon. Zo bleef hij met lege handen achter, net als de volledige Franse renstal. Na afloop is Gasly dan ook helemaal kapot van het eindresultaat. "Ik kan er weinig over zeggen, over de herstart. Op dit moment kan ik het niet geloven wat er is gebeurd. Tot aan dat moment gaf ik alles en was ik positief verrast dat ik met de Ferrari en Aston Martin streed en hen en het podium in mijn vizier had", zegt hij bij Viaplay . Voor de camera's van het Britse Sky Sports probeert hij toch nog een positieve spin aan zijn race te geven. "Ik zat nagenoeg de hele race in de versnellingsbak van Carlos (Sainz, red.). Ik kwam soms dichterbij aan Alonso, maar ik heb niet het gevoel dat we veel misten om echt met hen te kunnen vechten." "Dertig ronden lang had ik hen in het vizier en ik hoopte aan het einde misschien nog wat te kunnen versnellen. Dit was onverwacht, maar ik voelde me goed in de auto en dat is mooi voor de toekomst. Dat we de pace hadden om met deze teams te vechten, geeft extra motivatie voor de komende races." Check de reacties van Ocon en Gasly bij Viaplay hieronder in de video .

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract