© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Dieptepunt Williams achter de rug volgens Sirotkin

30 mei 2018 15:01 Koen Bakker 0 reacties
Het Formule 1-team van Williams kende een zeer zwakke start van het seizoen, maar volgens Sergey Sirotkin was de Grand Prix van Monaco het bewijs dat Williams op de weg terug is.

Sirotkin: 'We zitten erbij en strijden'

Sergey Sirotkin wist bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco zijn Williams op een prachtige dertiende plek te kwalificeren. Zijn kans op WK-punten verspeelde het team van Williams nog voor de start. De monteurs hadden de bandenwarmers niet tijdig van de banden gehaald waarvoor Sirotkin een penalty kreeg. 

Uiteindelijk finishte Sirotkin ver buiten de punten als zestiende. Desalniettemin is de Rus tevreden over zijn raceweekend: "Het was een positief weekend. Barcelona was duidelijk iets eenmaligs en dat wilde ik in Monaco bewijzen. Ik wilde dat het resultaat in Barcelona geen invloed zou hebben op de motivatie en mentaliteit. We hebben aangetoond dat we het ergste achter de rug hebben en kunnen strijden voor de punten."

Voor Sirotkin was het een manier om zich te revancheren op zijn mislukte weekend in Spanje. "Ik had me heel dom gevoeld als we hier op eenzelfde niveau hadden gepresteerd als in Barcelona."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen