Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dikke gridstraf voor Daniel Ricciardo bij GP Canada

Ricciardo kan een moeilijk weekend tegemoet zien in Canada. Nog zonder dat er een meter gereden is weet de Australiër al dat hij een forse gridstraf moet incasseren.

Daniel Ricciardo moet een inhaalrace rijden in Canada. Dat maakte ontwerper Adrian Newey bekend. De teamgenoot van Max Verstappen wisselt naar zijn derde MGU-K wat hem 10 plaatsen gridstraf oplevert. Daarbovenop komt waarschijnlijk nog een straf van 5 plaatsen vanwege het vervangen van de control electronics. Daarvan zou Ricciardo naar zijn derde unit wisselen, terwijl er twee zijn toegestaan.

Ricciardo wisselt waarschijnlijk ook naar een derde MGU-H, maar daarvoor volgt geen straf aangezien hiervan drie stuks per seizoen gebruikt mogen worden. “ Daniel moet diverse straffen incasseren in Canada. We weten nog niet precies hoeveel”, laat Newey aan Reuters weten. “We weten ook niet of de batterij in Monaco beschadigd is. Zeker is dat de MGU-K vervangen moet worden.” Of Ricciardo ook naar zijn derde verbrandingsmotor wisselt is nog onbekend. Hiervoor volgt geen gridstraf, maar het zou wel de laatste motor zijn die Ricciardo zonder straf in mag zetten dit seizoen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"