Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Directeur Circuit Zandvoort deelt slecht nieuws over toekomst GP Nederland

Mogelijk slecht nieuws voor de Grand Prix van Nederland. De directeur van Circuit Zandvoort, Robert van Overdijk, deelt namelijk het nieuws dat op dit moment in 2025 de laatste Formule 1-race op Zandvoort wordt georganiseerd.

Start Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Nederland staat sinds 2021 weer op de Formule 1-kalender en is telkens een groot feest geweest. Maar aan dat gefeest kan over een paar jaar een einde komen, zo vertelt de directeur van Circuit Zandvoort, Robert van Overdijk, tegenover Viaplay.

"Als je het feitelijk vraagt, dan is het op dit moment zo dat we in 2025 de laatste race op Zandvoort hebben. En dat wil niet zeggen dat we de komende maanden niet hard blijven werken en niet met allerlei partijen en mensen in gesprek blijven. Maar ik verwacht niet dat daar binnenkort witte rook gaat komen. Daar hebben we echt nog wel wat tijd voor nodig. We zullen moeten inventariseren en een marktinventarisatie moeten doen. Wat is de animo onder de fans voor de komende jaren en wat is de animo onder het bedrijfsleven? We moeten met overheden praten. Het hele economische milieu eromheen moet zo blijven dat het risico voor ons gewoon draagbaar is."

Van Overdijk vervolgt: "De relatie met de FOM is fantastisch en ik denk dat we ook dit jaar weer vol een huis zullen hebben met volle tribunes. Maar wij willen dat commitment ook voor de langere termijn hebben, voordat je je contract wil verlengen."

Wat is dan de grootste reden voor een mogelijk einde aan de Formule 1 op Zandvoort? "Er is niet één reden te noemen. Nogmaals: het totaalplaatje moet kloppen en er zit een hele economie om ons evenement heen. Als die allemaal, net zoals ze de afgelopen jaren hebben gedaan, een fantastische bijdrage blijven leveren aan het evenement... Want er staat wel een fantastisch evenement voor Nederlandse begrippen. Dus als al die puzzelstukjes in elkaar vallen, dan zijn wij nog steeds heel positief. Alleen jij (verslaggever van Viaplay, red.) vroeg naar vanzelfsprekendheid, die is er niet."

Bekijk hieronder het volledige interview met Van Overdijk.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'