Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

Directeur Zandvoort kiest bewust voor de autosport: "Er lagen mooie kansen elders"

Robert van Overdijk, de algemeen directeur en inmiddels ook mede-eigenaar van Circuit Zandvoort, heeft in Miami een reactie gegeven op zijn contractverlenging. De Nederlander geeft toe dat er ook kansen elders lagen.

Er gebeurt de laatste tijd veel rond Circuit Zandvoort. Robert van Overdijk, de algemeen directeur, verlengde zijn contract, werd mede-eigenaar én zou naar verluidt aanbiedingen uit de voetbalwereld afgeslagen hebben. Tegelijkertijd moeten er langzaam maar zeker gesprekken gevoerd gaan worden met de Formule 1. De koningsklasse van de autosport komt tot en met 2025 naar Nederland, maar daarna is de toekomst nog ongewis. Van Overdijk is in Miami aanwezig en legt tegenover Viaplay een mooie link tussen de beide onderwerpen.

"We gaan elkaar de komende jaren nog veelvuldig tegen komen nu ik aan Circuit Zandvoort verbonden blijf", lacht Van Overdijk, waarbij hij ook doelt op het feit dat Viaplay de komende vijf jaar de Formule 1 mag blijven uitzenden. "Ik ben blij dat ik deze keuze heb mogen maken en heb gemaakt. Soms moet je even tot het besef komen. Van twee kanten bleek dat het heel mooi is wat we met elkaar doen. Er liggen ook nog veel mooie dingen in het verschiet, daar ben ik van overtuigd. Ik ben er ook trots op dat ik medeaandeelhouder mag worden. Van de andere kant geeft dat ook aan dat we een mooie reis hebben doorgemaakt de afgelopen zes jaar."

Van Overdijk legt uit waarom. "Ik begon in 2018, maar Prins Bernhard van Oranje plantte het zaadje in 2017 door te zeggen dat hij de Formule 1 naar Nederland terug wilde halen. We zijn nu drie schitterende edities verder."

Tot slot geeft hij wel toe dat er elders aanbiedingen lagen. "Er wordt weleens geflirt vanuit andere richtingen. Zonder op namen in te gaan: er lagen wat mooie en concrete kansen, denk ik. Maar als je dan eens terug gaat denken wat je al hebt meegemaakt: het gras is niet altijd groener bij de buren, wordt weleens gezegd. De keuze was vrij snel gemaakt nadat we een aantal mooie gesprekken met elkaar hebben gehad."

Bekijk hieronder het gehele gesprek!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez