Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Dit betekent de F1-terugkeer van Ricciardo voor Perez

Nu Daniel Ricciardo zijn rentree in de Formule 1 maakt bij AlphaTauri, moet Sergio Perez dan ook gaan vrezen voor zijn toekomst bij Red Bull?

Perez Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hoe zal Sergio Perez hebben gereageerd op het nieuws dat bij Red Bulls zusterteam AlphaTauri Daniel Ricciardo tot het einde van het seizoen het stoeltje overneemt van Nyck de Vries? Hij zal het voor kennisgeving aannemen, maar diep van binnen zal hij zich met zijn teleurstellende resultaten van de afgelopen weken ook wel even achter de oren krabben. Misschien is het de wake-upcall die Perez nodig heeft?

Want dat de prestaties van Perez niet naar verwachting zijn, is duidelijk. Met een zelfde wagen als waar Max Verstappen de laatste zes races heeft gewonnen, slaagde Perez er niet eens in om bij de laatste vijf races door te dringen tot Q3 van de kwalificatie. En dat terwijl na vier races dit seizoen zowel Verstappen als Perez twee overwinningen hadden geboekt en er, zeker door Perez, werd gesproken over een heuse titelstrijd tussen de Red Bull-teamgenoten.

Maar zes GP's verder zorgen de tegenvallende prestaties van Perez voor veel speculaties. Moet hij net als De Vries ook vrezen voor zijn toekomst? Eerst de feiten. Perez heeft nog een contract bij Red Bull tot eind 2024. Het verleden heeft echter uitgewezen dat dit niets wil zeggen over een eventuele rijderswissel, tijdens het seizoen of aan het einde van dit jaar. Verder staat Perez nog altijd tweede in de strijd om het wereldkampioenschap. Hij staat 99 punten achter op Verstappen, maar heeft nog wel een marginale voorsprong op Fernando Alonso (156 om 137 punten).

Perez voelt steun

Vooralsnog is er dus geen reden om Perez aan de kant te schuiven. Maar wat nu als Ricciardo in de resterende races dit seizoen laat zien dat hij veel beter is als men verwacht had? Wordt hij dan een optie voor komend seizoen als Red Bull-rijder naast Verstappen? Perez zelf wil niets weten van de geruchten dat zijn toekomst op het spel staat. "Ik krijg de volledige support van Christian Horner en Helmut Marko. Het hele team staat volledig achter me en ze weten wat ik kan", liet hij eerder optekenen door onder meer RacingNews365.

Ook Marko lijkt voor nu geen plannen hebben om Perez (op korte termijn) aan de kant te schuiven, zo legde hij uit in een interview met de Telegraaf. "Checo staat tweede in het wereldkampioenschap, dus het zou nergens op slaan om nu van hem af te willen. Ook op Silverstone was zijn race goed, maar hij moet zich verbeteren in de kwalificatie", geeft Marko Perez mee.

Ricciardo heeft er geen geheim van gemaakt ooit terug te willen keren op de Formule 1-grid met Red Bull. Het tussentijds instappen bij AlphaTauri kan hiervoor de opmaat zijn. Dat het stoeltje van Perez nu niet in gevaar zou zijn, wil niet zeggen dat dit niet verandert. Zelfs tijdens het seizoen durft men ook bij Red Bull in te grijpen. Kijk in het verleden naar Daniil Kvyat/Verstappen en Pierre Gasly/Alex Albon.

Harde keuzes maken

Worden de prestaties van Perez niet beter dit seizoen én laat Ricciardo zien dat hij beter lijkt dan de Mexicaan dan kan er later dit jaar wel eens een harde keuze gemaakt worden bij Red Bull, ondanks het nog tot 2024 geldende contract van Perez. Een overstap van de 33-jarige coureur naar AlphaTauri lijkt dan niet waarschijnlijk, omdat het Italiaanse team in de winter normaal gesproken een jonge talentvolle coureur naast Yuki Tsunoda zal gaan zetten, waarschijnlijk eentje uit de Red Bull Academy. Voor een langer verblijf in de F1 moet Perez dan hopen op een stoeltje bij een ander team.

Maar zover is het dus nog lang niet. Desalniettemin zal het gespeculeer over de toekomst van Perez bij Red Bull aanhouden, zolang hij niet in staat is zijn prestaties te verbeteren en niet in staat is die tweede plek in het wereldkampioenschap vast te houden.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"