Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit heeft Red Bull sowieso geüpdatet aan Verstappens RB18

Red Bull vangt het weekend in Imola aan met een geüpdatete RB18 van Max Verstappen en Sergio Perez. De zichtbare updates zijn vrijgegeven door de FIA.

Sinds dit seizoen zijn de teams verplicht om op de vrijdag van de vrije trainingen de auto in de pitstraat neer te zetten voor een inspectie door de FIA en de media. Men kan zich vrij om de auto heen bewegen om de updates in kaart te brengen, terwijl een afgevaardigde van elk team verantwoording aflegt aan de FIA. De FIA noteert keurig wat een team geüpdatet heeft en in het geval van Red Bull stipt men een tweetal zaken aan. De auto van Max Verstappen en Sergio Perez is onder de neus voorzien van een extra vleugeltje aan de voorzijde (zie tweet hieronder). Het betreft hier een 'performance gerichte update', zoals beschreven door de FIA. Ook aan de achterzijde heeft men aanpassingen gedaan en wel aan de remmen, dit om de koeling te verbeteren en daarmee de betrouwbaarheid van de auto. Of Red Bull daadwerkelijk aan gewichtsbesparing heeft gedaan, staat in het document niet vermeld, maar mogelijk heeft Red Bull daar niet over gerept, daar het minder zichtbare update betreft.

1517445021133426690

Detalle de la nueva ala añadida a la quilla del Red Bull. Estilo Aston Martin Detail of the new wing added to the Tred Bull's keel. Astin Martin's style. #F12022 pic.twitter.com/k8ewVov79n — Albert Fabrega (@AlbertFabrega) April 22, 2022

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'