Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Dit heeft Red Bull sowieso geüpdatet aan Verstappens RB18

Red Bull vangt het weekend in Imola aan met een geüpdatete RB18 van Max Verstappen en Sergio Perez. De zichtbare updates zijn vrijgegeven door de FIA.

RB18 Perez Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365/Michael Potts

Sinds dit seizoen zijn de teams verplicht om op de vrijdag van de vrije trainingen de auto in de pitstraat neer te zetten voor een inspectie door de FIA en de media. Men kan zich vrij om de auto heen bewegen om de updates in kaart te brengen, terwijl een afgevaardigde van elk team verantwoording aflegt aan de FIA.

De FIA noteert keurig wat een team geüpdatet heeft en in het geval van Red Bull stipt men een tweetal zaken aan. De auto van Max Verstappen en Sergio Perez is onder de neus voorzien van een extra vleugeltje aan de voorzijde (zie tweet hieronder). Het betreft hier een 'performance gerichte update', zoals beschreven door de FIA.

Ook aan de achterzijde heeft men aanpassingen gedaan en wel aan de remmen, dit om de koeling te verbeteren en daarmee de betrouwbaarheid van de auto. Of Red Bull daadwerkelijk aan gewichtsbesparing heeft gedaan, staat in het document niet vermeld, maar mogelijk heeft Red Bull daar niet over gerept, daar het minder zichtbare update betreft.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022