Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit is de lay-out van het stratencircuit van Kopenhagen

Het consortium dat in 2020 de Formule 1 Grand Prix van Denemarken wil organiseren heeft de eerste schets van de lay-out gepubliceerd. Het stratencircuit wordt gerealiseerd in het centrum van Kopenhagen.

Het circuit krijgt een lengte van 4,5 kilometer en tijdens de ronde passeren de coureurs o.a. het Christiansborg Palace en razen ze over meerdere bruggen. Ondanks dat het een stratencircuit is zal de topsnelheid naar verwachting boven de 300 kilometer per uur liggen. De kosten voor de realisatie van het circuit bedrag 40 miljoen Euro.

Het circuit past perfect in de plannen van Liberty Media dat inzet op meer races op de Formule 1 kalender. Daarbij lijken stratencircuits door bekende steden de voorkeur te krijgen. Zo worden ook steden als Las Vegas, New York en Londen met regelmaat in verband gebracht met de Formule 1. Het circuit in Kopenhagen is nog een basisschets en nog niet het definitieve ontwerp. De commissie die de race wil organiseren heeft contact gehad met de beroemde ontwerper Hermann Tilke. Wat opvalt bij de lay-out van het circuit zijn de vele lange rechte stukken. Los van wat 90 graden bocht en flauwe bochten lijken er weinig spannende passages aanwezig. We wachten rustig af wat het definitieve ontwerp gaat worden en of de GP van Denemarken er ook daadwerkelijk komt.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'