Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Dit is de nieuwe Mercedes-upgrade voor de GP van Frankrijk

Mercedes komt dit weekend met nieuwe updates, waaronder een aanpassing aan de neus van de W13. Het doel is om het gat richting Red Bull en Ferrari te verkleinen.

Mercedes front wing France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mercedes heeft sinds het begin van het seizoen een flinke stap vooruit gemaakt. Nu we halverwege het seizoen zijn, lijkt de Duitse renstal haar porpoising-problemen onder controle te hebben. Uit elf races heeft het team maar liefst zeven podiums weten te bemachtigen.

Een overwinning zat er tot op heden nog niet in, maar het doel van Mercedes dit seizoen is om steeds dichter bij de titanen Red Bull en Ferrari te komen. Dit weekend komt het team met een aantal upgrades die het gat richting de twee topteams kleiner zouden moeten maken. Eén van die upgrades is een aanpassing aan de neus van de W13 zoals hieronder is te zien.

Net als dat Ferrari aanpassingen heeft gemaakt om de auto te koelen in dit warme weekend, probeert Mercedes met deze vergrote gaten de elementen in de voorkant van de auto te koelen. Ook niet geheel onbelangrijk is de ventilatie in de cockpit waardoor het een stuk aangenamer wordt voor de coureur.

			© XPB
	© XPB

"Onze kennis van de W13 groeit iedere Grand Prix en het is bemoedigend om dat terug te zien in onze ontwikkelingen en resultaten", vertelt Mercedes-teambaas Toto Wolff in de weekend preview voor de Grand Prix van Frankrijk.

"We moeten blijven jagen op die laatste paar tienden en nieuwe ontwikkelingen in de auto's doorvoeren, inclusief dit weekend in Frankrijk. Het doel is om de achterstand op de koplopers te verminderen en hopelijk weer op het podium te finishen."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken