Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Dit is er nieuw aan de Red Bull van Verstappen en Perez

Red Bull heeft ook naar de Grand Prix van Oostenrijk, de thuisrace van het team, de nodige updates meegenomen. Een overzicht zoals gepubliceerd door de FIA.

Verstappen GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Op de vrijdag van de Formule 1 Grand Prix van Red Bull publiceerde de FIA een officieel document met de updates per team. Red Bull heeft van alle teams de meeste updates, zowel performance- als betrouwbaarheid gerelateerd.

In de engine cover van de RB18 zijn extra koelingsopties opgenomen. Dit is op de Red Bull Ring geen overbodige luxe. Het circuit ligt op enkele honderden meters hoogte, waardoor de lucht ijler is en de motor minder goed gekoeld wordt. Dit is dus een update gericht op de betrouwbaarheid.

Om dezelfde reden zijn ook de remmen onder handen genomen. De remschijf is aangepast om om te dealen met de voor de remmen veeleisende aard van de Red Bull Ring. Met name de hairpin is belastend voor de remmen.

Met het oog op performance is de vloer aangepast. Aan de uiteinden zijn de gleuven licht aangepast, volgens Red Bull om de druk op de vloer aan die uiteinden te verlagen. Uit het document blijkt dat Mercedes en Ferrari als belangrijkste concurrenten van Red Bull geen updates aan de auto hebben kunnen laten zien aan de FIA.

Ook interessant:

De Red Bull Ring onder de loep, Giedo van der Garde over de kansen van de coureurs en Verstappen met het ultieme doel op het thuiscircuit van zijn team: in onderstaande video zie je alles wat jij moet weten voor het Grand Prix-weekend in Oostenrijk! Daarnaast maak je kans op GP-tickets...

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"