Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit is wat Verstappen dacht toen hij Hamilton op een ronde zette

Lewis Hamilton werd tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna op een ronde gezet door de coureur waarmee hij een aantal maanden eerder nog vocht voor de wereldtitel, Max Verstappen. De Nederlander en de zevenvoudig wereldkampioen hebben beide hun zegje over de pijnlijke situatie.

Lewis Hamilton kan in 2022 nog niet op jacht gaan naar zijn achtste wereldtitel in de Formule 1. Sterker nog, de achterstand van Mercedes op de topteams is zó groot dat de Brit op een ronde werd gezet door Max Verstappen. De regerend wereldkampioen kreeg het niet warm of koud van het moment. "Ze zijn het hele jaar al traag geweest, dus het is niet echt een verrassing", liet hij weten voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Ik word er ook niet gelukkiger van om Hamilton op een ronde te zetten dan een andere willekeurige coureur. Het is wat het is."

Hamilton had nog nooit eerder zo'n slecht gevoel in een F1-bolide

Voor Hamilton was het geen verrassing dat hij op een ronde werd gezet door zijn titelrivaal van 2021. De Mercedes-coureur zat vrijwel de hele race vast achter de AlphaTauri-bolide van Pierre Gasly. "Dit is waarschijnlijk het slechtste gevoel (van de auto) tot nu toe, al is het vergelijkbaar met de andere races." Het moment dat Verstappen hem op een ronde zette, was volgens Hamilton een duidelijke wake up call voor Mercedes: "Ja, dit laat wel zien hoe slecht we het voor elkaar hebben."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'