Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Dit jaar is het geen Hammer-time, maar Verstappen-time"

Komend seizoen wordt hét seizoen van Red Bull, Honda en Max Verstappen, zo denkt Tom Coronel. Er zal echter wel het een en ander moeten gebeuren wil het daadwerkelijk zo ver komen dat de Nederlander de jongste wereldkampioen ooit wordt.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het hybride Formule 1-tijdperk wordt al zes seizoenen op rij gedomineerd door het team van Mercedes. Eén keer werd Nico Rosberg wereldkampioen en vijf keer Lewis Hamilton. Volgend jaar moet daar een einde aankomen, want Max Verstappen wordt wereldkampioen, zo weet Tom Coronel te melden in de RacingNews365-podcast. Al is niet iedereen het daar mee eens.

"Ik proef het aan alles. Mercedes wordt in 2020 geen wereldkampioen. Niks te Hammer-time, in 2020 is het Verstappen-time. Ik durf gewoon weer een gewaagde uitspraak te doen en iedereen zal me wel weer voor gek verklaren. Max gaat in 2020 wereldkampioen worden", zo klinkt Tom stellig.

Volgens Coronel viel dit jaar te zien dat de dominantie van Mercedes langzaam aan het afbrokkelen is: "Zo dominant als het team was aan het begin van het jaar, aan het einde waren ze dat niet meer. Red Bull begint hen steeds meer in de nek te hijgen. Als het team van Max de huidige lijn blijft doortrekken, dan zullen ze Mercedes snel voorbijgaan. Ik verwacht dat dat aan het begin van 2020 gebeurt."

Zijn tweelingbroer, Tim Coronel, is het daar niet mee eens. Volgens hem kwam de verminderde vorm van Mercedes halverwege het afgelopen seizoen slechts doordat Ferrari beter werd: "Mercedes voor alleen maar terrein omdat niet Red Bull, maar Ferrari plots voor hen zat. Al zijn de Italianen die snelheid plots kwijt. Hoe dat kan weet ik niet hoor", zegt hij met een knipoog.

"Mercedes gaat altijd heel gedegen om met de winterperiode", zo vervolgt Tim. "Daarom ga ik geen uitspraken doen over een kampioenschapwinnend Red Bull totdat we bij de testdagen aan zijn beland. Ik denk dat Red Bull wel dichterbij gaat komen, maar Mercedes zal als het seizoen begint nog steeds aan kop gaan."

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Formule 1-journalist Ruud Dimmers denkt dat de gebroeders Tom Coronel met hun discussie in de goede richting zitten, want maar twee coureurs kunnen volgens hem wereldkampioen worden in 2020: "Max of Lewis. Ik zie Ferrari het niet bolwerken om over een heel seizoen de beste te zijn."

"Mercedes is zo constant, die kennen eigenlijk bijna geen slechte dagen. Red Bull heeft de afgelopen tien jaar slechts één keer de eerste race van het seizoen gewonnen. Als het in 2020 weer zo slap uit de winter komt, dan zal de focus al snel weer worden verlegd naar 2021 en is het jaar voor Max al voorbij."

Dimmers vervolgt: "Red Bull zal messcherp moeten zijn en Honda moet er een schepje bovenop doen, dan kan Max het afmaken. Al moet hij dan natuurlijk eerst wel afrekenen met Hamilton. Het zal in ieder geval zeker niet aan komen waaien."

Tom Coronel sluit de discussie af: "Dit is de kans van Red Bull en Honda. Ze zullen er alles aan doen en meer dan ooit investeren in de ontwikkeling. Ze proeven een kans en die zullen ze niet voorbij laten gaan. Ze gaan all-in."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen