Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Dit jaar is het geen Hammer-time, maar Verstappen-time"

Komend seizoen wordt hét seizoen van Red Bull, Honda en Max Verstappen, zo denkt Tom Coronel. Er zal echter wel het een en ander moeten gebeuren wil het daadwerkelijk zo ver komen dat de Nederlander de jongste wereldkampioen ooit wordt.

Het hybride Formule 1-tijdperk wordt al zes seizoenen op rij gedomineerd door het team van Mercedes. Eén keer werd Nico Rosberg wereldkampioen en vijf keer Lewis Hamilton. Volgend jaar moet daar een einde aankomen, want Max Verstappen wordt wereldkampioen, zo weet Tom Coronel te melden in de RacingNews365-podcast. Al is niet iedereen het daar mee eens. "Ik proef het aan alles. Mercedes wordt in 2020 geen wereldkampioen. Niks te Hammer-time, in 2020 is het Verstappen-time. Ik durf gewoon weer een gewaagde uitspraak te doen en iedereen zal me wel weer voor gek verklaren. Max gaat in 2020 wereldkampioen worden", zo klinkt Tom stellig. Volgens Coronel viel dit jaar te zien dat de dominantie van Mercedes langzaam aan het afbrokkelen is: "Zo dominant als het team was aan het begin van het jaar, aan het einde waren ze dat niet meer. Red Bull begint hen steeds meer in de nek te hijgen. Als het team van Max de huidige lijn blijft doortrekken, dan zullen ze Mercedes snel voorbijgaan. Ik verwacht dat dat aan het begin van 2020 gebeurt." Zijn tweelingbroer, Tim Coronel, is het daar niet mee eens. Volgens hem kwam de verminderde vorm van Mercedes halverwege het afgelopen seizoen slechts doordat Ferrari beter werd: "Mercedes voor alleen maar terrein omdat niet Red Bull, maar Ferrari plots voor hen zat. Al zijn de Italianen die snelheid plots kwijt. Hoe dat kan weet ik niet hoor", zegt hij met een knipoog. "Mercedes gaat altijd heel gedegen om met de winterperiode", zo vervolgt Tim. "Daarom ga ik geen uitspraken doen over een kampioenschapwinnend Red Bull totdat we bij de testdagen aan zijn beland. Ik denk dat Red Bull wel dichterbij gaat komen, maar Mercedes zal als het seizoen begint nog steeds aan kop gaan."

Formule 1-journalist Ruud Dimmers denkt dat de gebroeders Tom Coronel met hun discussie in de goede richting zitten, want maar twee coureurs kunnen volgens hem wereldkampioen worden in 2020: "Max of Lewis. Ik zie Ferrari het niet bolwerken om over een heel seizoen de beste te zijn." "Mercedes is zo constant, die kennen eigenlijk bijna geen slechte dagen. Red Bull heeft de afgelopen tien jaar slechts één keer de eerste race van het seizoen gewonnen. Als het in 2020 weer zo slap uit de winter komt, dan zal de focus al snel weer worden verlegd naar 2021 en is het jaar voor Max al voorbij." Dimmers vervolgt: "Red Bull zal messcherp moeten zijn en Honda moet er een schepje bovenop doen, dan kan Max het afmaken. Al moet hij dan natuurlijk eerst wel afrekenen met Hamilton. Het zal in ieder geval zeker niet aan komen waaien." Tom Coronel sluit de discussie af: "Dit is de kans van Red Bull en Honda. Ze zullen er alles aan doen en meer dan ooit investeren in de ontwikkeling. Ze proeven een kans en die zullen ze niet voorbij laten gaan. Ze gaan all-in."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'