Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit kampioenschap kan Red Bull dit jaar nog wél winnen

Na de Grand Prix van Japan is duidelijk dat Red Bull geen kans meer maakt op de constructeurstitel, aangezien Mercedes officieel buiten bereik is van de concurrentie. De titel voor de coureurs wordt eveneens een feestje voor de 'Silver Arrows'. Een schamele troostprijs voor Red Bull kan het mogelijk vinden in de DHL Fastest Pit Stop Award.

Het mag duidelijk zijn dat het Formule 1-team van Williams de snelheid in de pitstraat nog altijd goed in de vingers heeft zitten. Tijdens de Grand Prix van Japan was de Britse formatie uit Grove grootverdiener qua punten, door het sneller dan wie ook de banden te verwisselen. Robert Kubica kon na 2,27 seconden al vertrekken. Racing Point was eveneens snel; Sergio Perez kon na 2,38 seconden weer aan de bak. Het podium van de pitstraat was in Japan een feestje voor de Mercedes-aangedreven voertuigen, want met zijn pitstop van 2,44 seconden kwam Valtteri Bottas op de derde positie qua tijden terecht. Williams was eveneens snel met George Russell en vertrok uit Japan met 26 punten extra in dit klassement. Waar Red Bull zijn voorsprong in de voorbije weken in vlot tempo heeft uitgebouwd, ziet het Williams nu weer dichterbij komen. In Japan verloor Red Bull terrein ten opzichte van Williams door een vroege uitvalbeurt van Max Verstappen en een ietwat langzame stop van Albon. Het team van Verstappen heeft nu nog maar twee punten voorsprong op Williams. Ferrari volgt met 262 punten op ruime afstand.

Wil je meer te weten komen over de Grand Prix van Mexico en de kansen van Max Verstappen? Luister dan de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi